HOW I MET YOUR MOTHER

0

Harika bir Cuma gününden herkese kucak dolusu sevgiler, sevgili okuyucularım.

Bu hafta sizlere son dönemlerin en iyi komedi ve aşk dizisi olan How I Met Your Mother’dan yani Türkçesi (Annenizle nasıl tanıştım) adlı 9 sezonluk ve her bölümü 22 dakika’dan oluşan bu harika komedi ve aşk dizisini sizlere aktarmak istiyorum. Yazıma geçmeden önce Türkçe seslendirme kadrosunu belirtmekte fayda var. Çünkü efsanevi isimler ile harika bir iş yapılmış diyebilirim. Bu efsanevi seslendirme kadrosu tam olarak şöyle; Josh Radnor,Ted Mosby (Fatih Özkul) Jason Segel  Marshall Eriksen (Ali Çorapçı) Cobie Smulders, Robin Scherbatsky (Selay Taşdöğen) Neil Patrick Harris, Barney Stinson (Barış Özgenç) Alyson Hannigan,Lily Aldrin (Aysun Topar) Lyndsy Fonseca, Ted’in Kızı  (Didem Çimen) ve son olarak hem seslendirme kadrosuna seslendirme yönetmenliği yapan ve sesiyle Cristin Milioti’ yani Tracy McConnell’a hayat veren sevgili Füsun Özgeç’e sonsuz teşekkür ederiz. Böylesine iyi bir ortaya çıkardığı ve çıkarttıkları için.

Öncelikle dizi hakkında kendi görüşlerimi yazmak istiyorum. Son dönemlerin en iyi yapımlarından birisi olmasının yanı sıra, kurgusunun çok güçlü olması ve dizinin 3. Sezonuna kadar hangi bölümlerde neler yaşanacağının en baştan planlanarak yazılması gerçekten çok etkileyici.

Bir diğer unsur, olayların zaman zaman kronolojik sırasının değiştirilerek verilmesi. Mesela önce sonucun, daha sonra da olayın nasıl geliştiğinin izleyiciye sunuluşu, bu diziye ayrı bir hava katıyor.

Dizinin temel konusu şu şekilde;  27 yaşındaki Manhattan’lı mimar Ted, harika bir arkadaş grubuyla kendine küçük ama eğelenceli bir Dünya yaratmış bir genç. Bu arkadaş grubları toplam 4 kişiden oluşuyor. En iyi arkadaşı, hukuk öğrencisi olan Marshall (Jason Segel) dokuz yıldır birlikte anaokulu öğretmeni olan sevgilisi Lily (Alyson Hannigan) ve son olarak kendine özgü fikirleri olan, takım elbise giymekten asla ama asla şaşmayan ve kızlarla tanışmak için sağlam bir yöntem geliştirmiş olan Barney Stenson (Neil Patrick Harris) onun kalıcı ilişki kurmak gibi bir niyeti yok. Tam tersine kızdan kıza koşan bir tip. Dizinin ilk bölümlerinde Marshall, sevgilisi Lily ile evlenmeye karar verdiğini açıklayınca Ted (Josh Radnor) bu habere çok sevinmesine rağmen, ister istemez bir paniğe kapılıyor. Romantik Ted’in  bekar kalmaya hiç niyeti yok ve gerçek aşkı bulmaya çalışırken, Robin (Cobie Smulders) ile tanışıyor ve ilk görüşte aşık olduğunu düşünüyor. Acaba ilk görüşte aşk diye bir şey gerçekten var mıdır?

 

Aslında biz izleyiciler olarak diziye, gelecekte yani 2030 yılında olan Ted ile başlıyoruz. Yaşlanmış olan Ted, iki çocuğuna “Hey çocuklar size annenizle nasıl tanıştığımın hikayesini anlatacağım) demesiyle başlıyor. Çocuklar için bu hikayeyi dinlemek mecburi ve benim canım sıkıldı diye kalkıp gitmekte yok. Babaları olan Ted, en baştan uyarıyor uzun bir hikaye olacağını. Ted çocuklarına bu hikayeyi anlatırken, bizde izleyiciler olarak 2005 yılına dönüyoruz. Bazen gelecek ile alakalı olan kısa bölümlerde bu uzun hikayeyi daha da çok renklendiriyor. Carter Bays ve Craig Thomas’ın yarattıkları bu dizi, başından sonuna kadar yıllık ara ile geçmiş ve gelecek arasında gidip geliyor. Oğlu ve kızına hayat hikayesini anlatan, yaşını başını almış Ted’i maalesef ki dizinin son bölümüne kadar göremiyoruz. Sadece onu konuşan Bob Saget’in ve Türkçe seslendirmesinde sevgili Fatih Özkul’un sesini duyuyoruz.  Bu efsanevi dizinin ilerleyen bölümlerinde Robin Ted’den sonra yeni sevgilisiyle çıkagelince Ted’de artık hayatına devam etmesi gerektiğini fark eder. Bu arada “Anne”yle ilgili önemli bir sır ortaya çıkacaktır. Kendi ruh eşini bulana kadar aramaya devam eden Ted tam olarak 9. Sezonda hayatının aşkını bulur ve evlenir. 2 çocuk sahibi olduktan sonra maalesef ki eşi hayata gözlerini yumar. 9. Sezonda Ted’in eşi hakkında detaylı olarak pek bir bilgi verilmediği için, 10. Sezonda bunun ile alakalı planlamalar yapılırken maalesef ki o dönem bu diziyi yayınlayan tv kanalı 10. Sezon için red kararı verir. Haliyle böyle olunca yarım kalan ve soru işaretleriyle geride bırakılmış bir dizi diyebiliriz. Her şeye rağmen, 9 sezon yayın hayatı boyunca bolca güldüren ve arada bir duygusala bağlayan bu dizi efsanelerin arasında yerini almış durumda. Ve son olarak sevgili okuyucularım, umarım sizlerde Ted gibi hayatınızın aşkını veya doğru insanı, uzun zaman alsa bile bulabilmeniz dileklerimle. Görüşmek üzere.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.