Seda Acar’ın Projesi 4.Oldu

0

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği “Bir Fikrim Var” temasıyla düzenlenen ödüllü proje yarışmasında İznikli Seda Acar “Doğada gizli kalmış ürün” isimli projesi ile yarışmaya katılan 300 Proje arasında 4. Oldu.

İş dünyasında kadın girişimcilerin aktif rol alması için çalışmalarını yürüten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle düzenlenen ‘Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi.

“Bir Fikrim Var” temasıyla düzenlenen Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışmasında Nisan ayı içerisinde düzenlenen 2 günlük kampta eğitim alan ve projelerini jüri üyelerine tanıtan kadın girişimciler ödüllerini aldı. TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ortak iftarının da düzenlendiği programda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ekonomik büyümenin güçlenmesinde girişimcilerin kilit rol üstlendiğini söyledi.

KADIN GİRİŞİMCİ SAYIMIZI ARTIRMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların istihdama katılma oranının yeterli seviyede olmadığını vurgulayan Başkan Burkay, “G20 ülkelerinde kadınların işgücüne katılımı yüzde 58. Türkiye’de ise bu oran yüzde 32 seviyesinde. Gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranı yüzde 40’ları bulurken, Türkiye’de bu oran yüzde 9. Zenginleşmenin daha az kaynakla ve daha katma değerli üretimle olabileceğini unutmayalım. Her bireyi en verimli şekilde kullanmalıyız. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için iş kadınlarımızın ekonomik hayata katılmalarının önünü açmalıyız” diye konuştu

Başkan Burkay, ödül törenine katkılarından dolayı TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve icra kurulu üyelerini kutluyor, kampa katılan ve ödül alan tüm girişimci adaylarına iş hayatlarında başarılar diledi.

GİRİŞİMCİ FİKİRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, jüri üyelerine katkılarından dolayı plaket takdim etti. Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’nda birinciliği Gökçe Aktaş kazandı. Aktaş, 10 bin TL’lik büyük ödülün de sahibi oldu. Yarışmada ikinci olan Aslı Karakaya 5 bin TL, üçüncü olan Züleyha Bulut ise 2 bin 500 TL’lik ödül kazandı. İznikli Seda Acar ise mansiyon dalında kürsüye çıktı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.