Muhtarlara Bilgisayar Büyükşehirden, İnternet Belediyeden

0

BUSMEK Toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç ve muhtarlar katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden tek tek aldılar. Açılış konuşması yapan Muhtarlar derneği başkanı Yakup Sevinç” Bu gün İznik’te güzel bir gün , İznik için hayırlı bir gün. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İznik Belediyemize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum . Bizleri ve Muhtarlarımızı hiç bir zaman unutmadıklar için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

MUHTARLARIN İNTERNETİ İZNİK BELEDİYESİNDEN

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında ” Bu gün 15 Aralık 2016 bu gün İznik’te bir milattır. 30 milyonluk yatırımın temellerini attık. Bu bizim için büyük bir onur ve büyük bir gurur kaynağı dır. Aynı zamanda yaklaşık 1 milyon liraya mal olan Suni Çim saha, Voleybol ve Basketbol sahaların açılışını yaptık. Sayın Büyüşehir Belediye Başkanım o kadar çok açılışını yapacağımız yerlerimiz var ki, bir doğal gazın açılışını yaptık. Ne üst yapı , ne yolların , ne ufak tefek yaptığımız şeylerin açılışını yapmadık. İznik artık gelişiyor , dönüşüyor , değişiyor. Daha geçen ay hatırlayın bir ay evvel 12 Kasım 2016 tarihinde İznik’te bungalov evlerin açılışını yaptık , köy konaklarının açılışını yaptık , zeytin alım merkezinin açılışını yaptık . Bu günde hem temel atıldı hem açılışlar yapıldı. Onlarca da habersiz atılan temeller var Tacir ve Orhaniye Mahallelerimize Yaş Sebze ve meyve alım merkezlerine başladık. Tacirin yolları artık değişiyor. Sayın Başkanım 39 mahallemize de hem Büyükşehir’in hem de İznik Belediyesinin mührünü vurduk İnşallah. Bu günde Türkiye artık değişiyor , gelişiyor dedik artık bilgisayar çağına geçtik. Bizim muhtarlarımızda teknolojinin en güzelinden yararlansın diye bu anlamda da Büyükşehir kolları yine sıvadı daha önce 5 muhtarımıza vermişti. Bu günde 41 muhtarımıza verdik. İşte sevgili arkadaşlarım Recep Altepe gibi bir Belediye Başkanımız olunca bilgisayarlarda ayağımıza gelmiş oluyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum . Bilgisayarlarınız hayırlı uğurlu olsun diyorum . Bilgisayarlar Büyükşehirden , İnternette İznik Belediyesinden hayırlı uğurlu olsun İnşallah” dedi.

Ardından İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan konuşmasında ” Öncelikle bu etkinliğimizin de diğer etkinliklerimiz gibi hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum . Tabiî ki de her işin planlanması , fizibilitesi çok önemli bir aşamadır. Belli bir süredir ilçemizde devam etmekte olan yatırımları Belediye Başkanımız sıraladı. Tabi hayat akışkan bir süreç, her geçen gün hizmetlere yeni hizmetler katılıyor. Yeni ihtiyaçlarda ortaya çıkıyor ama görüyoruz ki bu ihtiyaçlar yerinde ve zamanında tespit ediliyor. Projelendirilip ve hayata geçiriliyor. Bu gün olduğu gibi onun meyveleri de an ve an toplanıyor. Muhtarlarımız ile süreç içerisinde değişik vesileler ile bir araya geliyoruz. Onların artık teknolojiyi de kullanır hale geldiklerini görüyoruz. Değişik hizmet alanlarında özellikle nüfus hizmetlerinin elektronik ortamlarda verildiği, bilgi paylaşım sisteminin olduğu bir ortamda bütün muhtarlarımızın bilgisayarlarının olması çok önemlidir. Ben bu tören vesilesi ile de Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İnternet Hizmet konusunda da İznik Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum . Siz değerli muhtarlarımıza da bu bilgisayarlarınızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Teknolojik destek törenindeki konuşmasında “İznik’te bir biri ardına törenler gerçekleştiriyoruz. İznik’in daha önce 10 yılda yapamadığı yatırımı şimdi burada gerçekleştirmiş oluyoruz. Bundan önce başlayan, yapılan onlarca trilyonluk yatırımlar ve İznik tarihinde olmayan şeyler şu kısa zaman içerisinde şu birkaç yıl içerisinde oluyor. Yeni yasa ile Yeni düzenleme ile birlikte bir bereket dönemi, özellikle 17 ilçemiz her köşesi ayrı bir şantiye ve her köşesinde güzel çalışmalar yapılıyor.Onun için bizlerde en iyi çalışmaları yapalım, tüm teknolojik imkanları kullanalım. Bursa teknolojiyi en iyi kullanan öncü şehir uygulamalarında öncü şehir olsun diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her konuda ilk adımı atan şehir Bursa’dır. Bakın Bursa’nın her caddesinde kameralar var. Dünyanın her yerinden izleniyor. Bursa’da 56 noktada ve yüzde otuzu yurt dışından izleniyor. Bu alanda geliştik ve her gün yeni yeni gelişmeler yapıyoruz. Akıllı şehir uygulamalarını uyguluyoruz. Tabi ki muhtarlarımızın da burada cihazları iyi olması gerekiyor. Bilgisayarları ve yazıcıları iyi olması lazım. Vatandaşlarımıza güzel hizmet vermeleri lazım. Her türlü evrak düzenlerken bunları en rahat şekilde kullanabilmeleri gerekiyor. Yazılım ile birlikte bilgi işlem şube müdürümüz her türlü hazırlığını yaptı. Burada sistemi de kurdu. Sizlere her türlü desteği verecek. Yeter ki en güzel hizmeti yapalım. Halkımız mutlu olsun ve onlarında duasını hep beraber alalım İnşallah” dedi.

Programın sonunda Bilgisayar ve yazıcılar Muhtarlara tek tek dağıtılarak,birlikte fotoğraf çektirildi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.