Mehteran Çanakkale’ye Damga Vurdu…

0

Anafartalar Grup Komutanı Kurmay Albay Mustafa Kemal’in yönettiği Türk Ordusunun muhteşem zaferiyle sonuçlanan Anafartalar Zaferi’nin 101. yılı Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gelibolu Yarımadası’nda Conkbayırı’nda saat 10:00’da gerçekleştirilen ilk resmi tören Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın okunması, Bayrağın göndere çekilmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla başladı. Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan Piyade Kurmay Yarbay Ali Ünlü, Anafartalar Zaferinin önemine değinerek, her anı zafer ve kahramanlıklarla dolu, her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu vatan parçasında milletin onurlu var olma mücadelesi verdiğini söyledi.

Törene katılan CHP beylikdüzü escort Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Çanakkale Savaşı’nda hayatlarını kaybeden vatan evlatlarına minnet duyduklarını belirterek, “Çok şehidimiz var biliyoruz. Onlara şükran borçluyuz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Onların bizlere bıraktığı bu güzel ülkede onların onurunu korumak ve Cumhuriyetimizi görkemli bir demokrasiyle taçlandırma hedefimiz olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal da yaptığı konuşmada özveri ve kardeşlik kelimelerinin tam karşılığının Çanakkale olduğunu ifade ederek; “Herkes bilir ki, bu topraklarda yürütülen mücadele, birlik ve dirliğin manasıdır. Çanakkale ve özellikle Anafartalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözünün yazıldığı yerdir” dedi.

Törende yapılan konuşmalardan sonra Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu oyuncuları Anafartalar Muharebesini canlandırıldı.

İKİNCİ TÖREN KABATEPE ESKİ JANDARMA İSKELESİ MEVKİİNDE YAPILDI

Conkbayırı’ndaki törenin ardından ikinci tören ise Kabatepe bölgesinde düzenlendi. İznik Mehteran Ekibi tarafından Mehteran Gösterisi ile başlayan etkinlikler şiir ve öykü yarışmasında dereceye giren 10 öğrenciye ödüllerinin takdim edilmesi ile devam etti. Ardından Çanakkale İl Müftülüğünce hazırlanan ve tüm Şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit töreni ile etkinlikler sona erdi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDE DEV GÖSTERİ

İznik Belediyesi Mehteran Takımı törenlerin ardından ikinci büyük gösterisini ise Türkiye’nin kalbi olan Çanakkale Şehitliğinde gerçekleştirdi. Burada yerli ve yabancı turistler mehteran takımımıza büyük ilgi gösterdiler.

AKÇAALAN BAŞKAN SARGIN’A TEŞEKKÜR ETTİ

İznik Belediyesi Mehteran Takımının Kurucusu olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Akçaalan yaptığı açıklamada “Yine büyük bir gösteriye imza attık. İlçemizin tanıtımı için vargücümüzle çalışacağız. Bize Bu imkanı veren Sayın Belediye Başkanımız Osman Sargın ve değerli ekibine teşekkür ediyoruz”diye konuştu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.