Efkan Ala ve Vali Küçük Pazar Tatilini İznik’te Geçirdi

0

Ala ve Küçük’e İznik ziyaretinde İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek eşlik etti.

Heyet ilk olarak İznik Belediyesi’ni ziyaret ederken, ardından Ayasofya Orhan Camii, Eşrefzade Camii ve Türbesi, Yeşil Cami, İznik Müzesi, Şeyh Kudbettin Camii ve Türbesi, Yenişehir Kapı gibi ilçenin önemli tarihi yapılarını gezerek incelemelerde bulundular.

İlçenin tarihi yapı ve eserlerine hayran kalan Efkan Ala İznik’in dünya da eşi ve benzeri olmayan bir yer olduğunu belirtirken, ilçede bulunan bu eserlerin doğallğıyla korunarak gelecek nesillere taşınmasının önemini vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “İç İşleri Eski Bakanımız Efkan Ala ve Valimiz İzzettin Küçük’ü ilçemizde ağırlamaktan onur duyduk. Kendilerine bir Pazar gününde turistik gezi için güzel ilçemiz İznik’i seçtiklerinden dolayı da şehrin belediye başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 2 Mart tarihinde 3.’sünü gerçekleştireceğimiz İznik Fetih Şöleni’ne sizleri de davet ediyor ve bekliyoruz” dedi.

Tarihi mekanları ziyaret esnasında sık sık vatandaşlarla bir araya gelen Ala ve beraberindekiler vatandaşın davetlerine de icabet ederek onlarla sohbet etti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.