Çampınar Halkı İsyanda

0

Geçtiğimiz Perşembe gecesi Bursa’nın dış mahallelerinden izinsiz şekilde Çampınar mahallesinde köylülerinin tarım arazilerine küçük baş hayvan sürüsü getirildi.

İddialara göre tarla sahibi olan Kaan Ç. doğu kökenli bir aileye tarlasını kiraladı. Tarlayı kiralayan ailede mahalle muhtarlığı ve yetkili kurumlardan izin almadan hayvanlarını bölgeye getirdi. Kiraladığı arazi küçük olan ve çobanlık yapan aile bölgede tapulu tarlası olan köylülerin arazilerinde hayvanlarını otlatmaya başladı. Köylüler tarafından artan şikayetler üzerine muhtar Zafer Beyhan durumu ilgili mercilere ileterek bu konudan köy olarak rahatsız olduklarını ve gerekli denetim ve yaptırımların bir an evvel yetkililer tarafından başlatılmasını istedi.

tecavüz porno

Çampınar mahalle muhtari Zafer Beyhan gazetemize yaptığı açıklamada “ bölgemize getirilen hayvanların kulak kupesi kaydı, işletme ruhsatı, hayvanların edinme ve sağlık raporu ile sevk belgesi bulunmuyor. Hiçbir kaydı olmayan bu hayvanlar köyümüze kaçak ve izinsiz şekilde getirildi. Hayvanları mal sahibi kendi arazisi içinde otlatmak zorunda oysa geldikleri günden beri vatandaşlarının kiraladığı ve kendilerine ait olmayan tarlalarda hayvanları otlatıyorlar. Bizim bölgemizin otlak ve su kaynakları kendi hayvanlarımıza bile yetmezken bu hayvanların buraya getirilmesi akıllı işi değildir. Bizler mahalle halkı olarak bölgemizde yabancı bir sürü istemiyoruz. Yetkilere sesleniyorum bir an önce bu sürünün topraklarımızdan çıkarılmasını talep ediyoruz. Hayvanlar bulaşıcı hastalık taşıyor olabilir, köylümüz hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Ben ve heyetim buna seyirci kalmayacağız” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.