BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ !

0

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal ve hukuk düzenini bozmak üzere planlanmış, halkın iradesini yok sayan her türlü girişimin karşısında olduklarını söyledi. Asa, “Milletimiz, Türk milletinin şanlı tarihinde kara bir leke olacak bu elim hadiseye karşı birlik olarak demokrasiye sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’ne ve demokrasimize sonsuza dek sahip çıkacak, hedeflerimize el ele vererek birlik beraberlik içinde yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Asa, gelişen piyasa ekonomilerinde demokratik kurum ve kuruluşlara bağlılığın en önemli unsurların başında geldiğini belirterek, Türkiye’nin çok partili demokratik sisteme sahip bir ülke olduğunu ve hükümetlerin halkın iradesi ile görev yapması gerektiğini vurguladı.

“TÜRK MİLLETİ HEDEF ALINMIŞTIR”

Asa, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin hedef alındığını kaydederek, “Eli kanlı terör örgütü çok şükür ki hedefine ulaşamamış, aklını ve vicdanını FETÖ’ye teslim edenlerin, halkın iradesine doğrulttuğu namlu kendilerine geri dönmüştür. Tüm kurumlarımıza sirayet ederek demokrasimize göz diken eli kanlı FETÖ’nün titizlikle temizlenerek adalete teslim edileceğinden hiç kuşkumuz yoktur. Unutulmamalıdır ki bu darbe girişimi, aynı zamanda kalleş bir terör saldırısıdır ve bu suçun bedeli hukuk içerisinde en ağır şekilde ödetilmelidir” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİ İÇİN HUZUR VE İSTİKRAR ŞART”

15 Temmuz’da halkın iradesi sayesinde uçurumun eşiğinden dönüldüğünü ifade eden Asa, şöyle konuştu: “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimiz, emniyetimiz ve tüm kurumlarımızın etkin koordinasyonu ve halkımızın üstün gayretleri ile hain darbe girişimi akamete uğratılmıştır. Türkiye bu zor günlerden birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkacaktır. Türk milleti geçmiş yıllarda yaşanan darbelerin sancılı günlerine bir daha geçit vermeyecektir. Ülkemizi her yönden geriye götürecek darbeler, ekonomide uzun yıllar telafi edilemeyen tahribatlar yaratmaktadır. Sağlıklı bir ekonomi ve sürdürülebilir karlılık için huzur ve istikrar şarttır. Huzur ve istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomik kalkınma da olmayacaktır.”

“EKONOMİDE SIKINTI GÖRMÜYORUZ”

Başkan Asa, darbe girişiminin kısa sürede bertaraf edilmesiyle ekonomide yaşanabilecek büyük olumsuzlukların da önüne geçildiğini kaydetti. Global krizlere karşı ayakta durmayı başaran Türkiye’nin, toplumun tüm kesimleri ile kenetlenerek bu süreci en kısa zamanda geride bırakacağını belirten Asa, şöyle devam etti:
“Ülkemizin güçlü imajı, hem iç pazarda hem de dış pazarlardaki olumsuzlukları bertaraf etmektedir. Hepimizin gördüğü gibi piyasalar normal seyrine dönmüştür. Ekonomik olarak herhangi bir sıkıntı görmüyoruz. Dövizde beklentilerin dışında bir yükseliş, piyasada bir kaos yaşanmamıştır. Marmarabirlik olarak önümüzdeki süreçte ülke ekonomisinin daha da olumlu bir seyir izleyeceğine inancımız tamdır.

Dolayısıyla planlarımızda hiçbir değişiklik yapmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizler 8 kooperatifimiz ve 32 bin ortağımızla birlikte üretmeye ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle demokrasi için canını vermekten kaçınmayan şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Hükümetimize, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’ye de gösterdikleri devlet adamlığı ve milli iradeye sahip çıkmış olmalarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Kaynak : ONUR GENÇ- YENİ MARMARA GAZETESİ

Leave A Reply

Your email address will not be published.