BELEDİYE ÖNÜ “MİLLİ İRADE MEYDANI” OLDU

0

15 Temmuz 2016 tarihinden sonra İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Başkanlığında 2016 Ağustos Meclisi için toplanan Belediye Meclis Üyeleri Başkan Sargın’ın önerisi üzerine İznik Belediye önünü “Milli İrade Meydanı” olarak oybirliği ile kabul edildi. Türk Bayrakları ile donatılan Belediye Meclis salonunda başkan Sargın Meclis Üyelerine birer adet Türk Bayrağı hediye etti.

İznik Belediye Meclisi 2016 Ağustos ayı toplantılarının ilk birleşimi İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın başkanlığında toplandı. İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlenen ilk birleşim toplantısında 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup asker tarafından başlatılan darbe kalkışması sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından ruhlarına birer Fatiha şerif okundu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada ” Meclis gündemine geçmeden önce malumunuz son günlerde bu 15 Temmuz olayları Türkiye’yi bölmek parçalamak isteyen bazı hain güçler tarafından saldırıya uğradık. Bu saldırı esnasında Allah’a şükürler olsun ki tek yürek olduk. Buradan siyasi parti gözetmeksizin CHP’si ,MHP ‘si , Ak Partisi hepsi bir araya geldi ve ülkenin birliğini, bütünlüğünü sağlamak için hep birlikte mücadele ettiler. Ben hepinizin şahsınızda siyasi parti temsilcilerine ve siyasi parti genel başkanlarına teşekkür ediyorum. İşte ülkede birlik, beraberlik içerisinde olduğu zaman daha güzel şeyler olur İnşallah. CHP miting düzenliyor Ak Partililer gidiyor . Ak Parti miting düzenliyor CHP’ liler gidiyor. İşte bu Türkiye’nin özlediği bir tablodur. Bizim şer bildiğimiz işlerde hayır, hayır bildiğimiz işlerde şer olur diye bir sözümüz vardır. Allah’a şükürler olsun ki bu şerden de Türkiye’ye hayır gelecektir. Halen milli irade meydanlarında nöbet tutan arkadaşlarımız var. Akşam inanın o nöbet meydanına çıktığım zaman ben duygulanıyorum. Neden şöyle geziyorum herkese hoş geldiniz diyorum. Tabiî ki İznik küçük yer herkes bir birini tanıyor. Bu meydan da bir çok CHP’ li kardeşim, birçok MHP’li kardeşim ve Ak Partili kardeşlerim o meydandalar . Ben tekrar teşekkür ediyorum . Bizler ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğü elden gitmek üzereydi, Suriye’ ye dönmek üzereydik. Malum hepiniz gördünüz acımasızca, hunharca, gaddarca, zalimce bu memleketin insanlarına saldırdılar. Ama bu insanların göğsündeki iman sayesinde, Vatan sevdası, Millet sevdası neticesinde o insanlar kurşunlara, Tanklara çıplak göğüslerini hedef ettiler. Bu arada bunu bir istiklal savaşı olarak görüyoruz. Bu İstiklal savaşında şehit düşen bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz . Ailelerine sabırlar temenni ediyoruz . Gazilerimiz de Cenab-ı Hak’tan acil şifalar diliyoruz. Allah birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere fırsat vermesin İnşallah diyorum. Ben hepinize teşekkür ediyorum ” dedi.

Belediye Meclisi’nde grubu bulunan parti sözcülerinden Ak Parti Sözcüsü Süleyman Candar, CHP sözcüsü Dündar Koyutürk ve MHP Sözcüsü Vahdettin Karaman tarafından darbeye karşı birer kınama açıklaması yaptı. Gündem de bulunan 4 madde görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.