ABD ve İsraile Büyük Tepki…

0

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanımasının ardından İslam dünyası ayağa kalktı.

ABD ve İsrail’e bugün bir tepkide Cuma namazı çıkışında İznikli vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinden geldi. Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan basın açıklamasında Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasının ardından başta Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyasından çok sert tepkiler geldi.

İznik’te bir çok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek ABD ve İsrail’e karşı bugün yaptığı protestoya vatandaşlarda büyük destek verdi. Cuma namazı sonrasında Yeşil Camii çevresinde toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde İznik Ayasoyfa Camii’nin önüne kadar gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı.

İznik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Memursen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen, Sağlık Sen, Diyanet Sen, Ben Bir Sen, Toç Bir Sen, Büro Memur Sen, İlim Yayma Cemiyeti İznik Şubesi, İHH İnsanı Yardım Vakfı İznik Temsilciliği, TÜGVA İznik Temsilciliği, Anadolu Gençlik Derneği İznik Temsilciliği, İznik İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından organize edilen protestoya İznikli vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.


Leave A Reply

Your email address will not be published.