Gönül Adamı Eşref Rumi İznik’te Anılacak

0

İznikli Gönül Adamı Eşrefoğlu Rumi’nin vefatının 549. yıl dönümü kapsamında 4.’sü yapılacak olan etkinlik 6 Mayıs 2018 Pazar günü saat 11.00’da Eşrefzade Camii bahçesinde gerçekleşecek.

Eşref zade Abdullah Rumi’yi “Anma ve Anlamak” programı İznik Kaymakamlığı, İznik Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü’nün yanı sıra Eşrefoğlu Rumi’nin on dördüncü kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan koordinatörlüğünde 4.kez kabri başında yapılacak.

Anadolu’da yaşayan büyük velilerden, Türk şairi, Mutasavvuf  Eşrefoğlu Abdullah Rumi, Anadolu’nun Türkleşmesi ve Türklerin İslamiyet’i hayat tarzı haline getirmelerinde önemli rol alan mutasavvıflardan biridir. Kabrinin bulunduğu Eşrefzade Camii yanında yapılacak olan program, 6 Mayıs 2018 Pazar günü saat 11.00’da Öğlen namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmalarıyla başlayacak. Ardından öğlen namazına mütakip evrâd u ezkâr tilavet okunacak. Programdan sonra da Eşref zade Hazretleri’nin hayatını ifade eden eserlerin dağıtımı, günün anlam ve önemine binaen Köfteli Çorba ikramı ikramı yapılacak.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuyla ilgili yaptığı konuşma da” Eşref Oğlu Abdullah Rumi’nin vefatının 549. senesinde 4.kez anma etkinliği düzenliyoruz. Anadolu da asırlardır Peygamberimizin varisleri olan gönül adamları onun ahlakını yaşamaya ve yaşatmaya çalışmışlardır. İstanbul’da Eyüp Sultan, Konya’da Mevlana, Bursa’da Emir Sultan, Ankara’da Hacı Bayram Veli, İznik’te Eşref Oğlu Abdullah Rumi gibi Allah dostları Anadolu’yu İslam ruhu yapan ruhu canlarıyla, kanlarıyla mayalayarak bize miras bırakmışlarıdır. Bu yüce gönüllü hak erenleri yaşamlarıyla asırlar boyunca şahit oldukları manevi hastalıklara şifa, mağrur kaldıkları karanlıklara kandil olmuşlardır. Yazdıkları, söyledikleri, çağırdıkları hep aşkadır. Aşkla olduğu için vefatlarından sonrada ruhlara ferahlık vermeye, insanlığa umut olmaya devam etmişlerdir. Bu vesile ile gönül insanı Allah dostu Eşref Oğlu Abdullah Rumi Hz. bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, bu yıl 4. olarak gerçekleşecek etkinliğe tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.