Gemlik’te Cumhurbaşkanı Erdodan’dan esnafa müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışa TOGG ile geldi

0

“Evden – e ticarette vergi muafiyeti”

“Taksi, dolmuş, otobüs sahipleri yeni araçlar için ÖTV ödemeyecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Bursa’da, esnafa müjdeler verdi. Erdoğan, “Evlerde imal ettikleri ürünleri internetten satanları vergi muafiyet kapsamına alıyor, muafiyet sınırını da 320 bin’den 700 bine çıkarıyoruz. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’daki Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün temel atma törenine yerli otomobil Togg ile geldi. Erdoğan, “Elektrikli araç piyasasında söz sahibi olmanın yolu teknolojinin öncülüğünü yapmaktan geçiyor. Togg sadece bir otomobil markası değildir. Aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir teknoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece Togg’ta değil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Şimdiden ülkemize, Bursa’mıza, Gemliğimize hayırlı olmasını diliyorum. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar” dedi.

 

Erdoğan konuşmasında, esnafla ilgili müjdeleri de paylaşarak, “Daha önce esnafımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Evde imal ettiği ürünleri internetten satanları da vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını vergiden muaf tutmuştuk. Dünyada örneği olmayan düzenleme yapmıştık. 830 bin esnafımız muafiyetten yararlanıyor. Basit usulden yararlanma hadlerini yeniden düzenledik. Basit usul dışında kalan 13 büyükşehrimizdeki pazarcı esnaflarımızı bu uygulamaya dahil ediyoruz. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun. Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdemiz var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız düzenlemelerden biri bu olacaktır” dedi.

 

Erdoğan, “14 Mayıs’ta sandıklara gitmeye hazır mıyız. Ben size inanıyorum. Sandıkları patlatmaya var mıyız. 7’li koalisyon tüm kazanımlarımızı yok etmek için gün sayıyor. Onlarla beraber gün sayan başkaları da var. Bay bay Kemal ‘cezaevlerini boşaltacağız’ diyor. Bu ülke hukuk devleti neyi boşaltıyorsun. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin terörist Selo’yu bile çıkaracağım diyor. Bunun yanında Apo’yu da çıkaracağım diyor. Bunu diyen kim? Bunun yanında Meral hanım, o da söylüyor. HDP zaten söylüyor. Bunlar şehitlerimizin kanını yerde bırakmaya var. Biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız.

Terör örgütünün parlamentodaki temsilcileriyle bay bay Kemal görüşmesini yaptı. PKK ve FETÖ terör örgütlerinin mensupları şimdi gün sayıyormuş. 14 Mayıs’ta bütün heveslerini kursaklarında bırakacaksınız. Askeri faaliyetlerimizden rahatsız olanlar da gün sayıyor. Aralarındaki kavga, dövüş şantaj oyunları ayyuka çıkanların ülkeye bir taahhüdünü duydunuz mu, eğitimde, sağlıkta güvenlikte, ulaşımda, tarımda herhangi bir proje vadettiklerini duydunuz mu, evlatlarımızın geleceğine dair herhangi bir şeylerini duydunuz mu duyamazsınız. Bunların böyle bir derdi yok” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’YA TOGG ARACIYLA GİRİŞ YAPTI

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.