EYT’liler ilk maaş ile 3 ödeme daha alacak!

0

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılan EYT düzenlemesi Resmi Gazete yayımlandı ve Mart ayı içerisinde 1,5 milyonu aşkın başvuru geldi. Mart ayı içerisinde başvurusunu gerçekleştiren EYT’liler 1 Nisan’dan itibaren tüm haklarını alacak. Öte yandan EYT’liler emekli maaşı ile birlikte 3 ödeme daha hak edecek.

EYT emeklilik yasası düzenlemesi sonrası SGK’ya 1,5 milyonu aşkın başvuru yapıldı.

Mart ayı içerisinde başvuru yapan tüm hak sahipleri 1 Nisan’dan itibaren tüm hak edişlerini alacak ve EYT’lilerin hiçbir hak kaybı olmayacak.

EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ MECLİS’TEN GEÇTİ

En düşük emekli maaşı yüzde 36 artışla 5500 TL’den 7500 TL’ye yükseltildi. Ocak zammı öncesi bu rakam 3500 TL’ydi. Böylece 2023 yılında en düşük emekli maaşı yüzde 114’ün üzerinde zamlandı. Öte yandan bayram ikramiyesi de 1100 TL’den yüzde 82 artışla 2000 TL’ye yükseldi.

İşlemleri tamamlanan yani Emekli maaşı bağlanan EYT’lilere SGK’dan SMS ile bildirim yapılıyor. Bildirim bazı durumlarda gelmeyebiliyor durumunu net olarak öğrenmek isteyenler  e-Devlet’e girerek Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip ekranından başvuru durumlarını sorgulayabilirler.

MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Emeklilik işlemleri tamamlanan SSK’lı EYT’liler 17-26 Nisan arasında, Bağ-Kur’lular ise  25-28 Nisan arasında maaşlarını alacaklar. Mart ayında başvuran EYT’liler 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere peşin ödeme, emekli maaşı, bayram ikramiyesi ve promosyon dahil tüm haklarını alacaklar. Nisan ayında maaşlarını alamayan hak sahipleri ise Mayıs ayında maaşlarını alacaklar ve hiçbir hak kaybı yaşanmayacak.

Leave A Reply

Your email address will not be published.