EGOSU YÜKSEK İNSANLAR

0

Maalesef’ ki birazdan bahsedeceğim konu eskiye oranla günümüzde daha çok yaygın bir hal almış durumda sevgili okuyucularım. Günümüzde bazı insanlar diğer insanları kendi dünyalarında kendilerine göre her bakımdan küçük ve son derece değersiz olarak görebiliyorlar. Kendilerini oldukça büyük ve vazgeçilmez sanan bu tip insanların ortak özellikleri sadece ama sadece boş bir egodan kaynaklanmakta.

Peki egosu yüksek insanların ortak özellikleri nelerdir?

Gelin hep birlikte inceleyelim.

Aralarında zeki olanları elbette vardır, ama kendini zeki sanan geri zekalı egosu yüksek insanlarda mevcuttur.

Aynı zamanda her zeki insanın sergilediği ukala tavırları sergilemekten de kaçınmazlar. Genel olarak zeki insanların kendilerine güveni sonsuz olduğu için hazır cevap vermeleri çok normal bir durumdur. Lakin bildiğimiz üzere her egolu insan veya her insan oldukça zeki değildir. Yani bazen aniden verilen hazır cevaplar son derece mantık dışı ve saçma sapan da olabiliyor. Bu durum genellikle toplumda ukalalık veya çok bilmişlik olarak kabul ediliyor çoğu zaman. Egosu yüksek insanlara çoğu zaman ukala veya çokbilmiş gibi ifadeler kullanılsa bile sorun yoktur onlar için. Hep bunlara benzer ifadelere maruz kaldıkları için egolarını tatmin ederek ve yanlış tavırlarına hiç bakmayarak kendilerini dünyalarında daha da çok yüceltiyorlar maalesef.

Kendilerini son derece mükemmel ve muhteşem zannetmekle birlikte, bir konu hakkında eleştiride bulunurken son derece sivri bir dil ve ukalaca yorumlar yapabiliyorlar. Aslında kendini bir başkasından daha büyük görme psikolojik bir sorun olmakla birlikte, kendini bir başkasına ve topluma gereksiz kanıtlama gibi saçma sapan bir sorundur. Bu saymış olduğum durumlar ne kadar doğru veya doğru olma payı ne kadar yüksek sizce? Her insan aynı ve eşit haklara sahipse şayet, o zaman egosu yüksek bir insanın kendi gözünde normal olarak gördüğü bir insana psikolojik bir baskı uygulaması ne derece doğru olduğu konusu tartışılır. Eski nesil ve dönemlere göre maalesef’ ki egosu yüksek insanların sayısı gün geçtikçe artmakta. Hiç kimseyi küçümsemeden, hor görmeden, tepeden bakmadan, aynı haklara sahip olduğumuzu ve hepimizim gideceği yerin toprak olduğunu unutmadan yaşamanızı dilerim. Bir sonraki yazıma kadar görüşmek üzere sevgili okuyucularım.

Leave A Reply

Your email address will not be published.