Cumhuriyetin 100. yılı İznik’te coşkuyla kutlandı.

İznik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. İznik ilçe stadyumunda düzenlenen kutlamalar, Fener alayı ve sahne etkinliklerine katılan vatandaşlar, Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu doyasıya yaşadı.

0

İznik’te Cumhuriyetin 100. Yıl kutlama programı Cuma günü Cuma namazı öncesi Eşrefzade Camii’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Milli Mücadelede emeği geçen tüm Şehit ve Gazilerimizin ruhuna okunan Mevlüd Programı ile başladı.

Cumartesi günü Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Ardından Milli İrade Meydanında Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından oluşturulan resim sergisi açıldı. Sonrasında ise halk koşusu gerçekleştirildi. 7-70’e çok sayıda vatandaşın katıldığı koşu renkli anlara sahne oldu.

Pazar günü Kaymakam Recai Karal’ın tebriklerin kabulünün ardından ilçe stadyumunda kutlama töreni düzenlendi. İznik Kaymakamı Recai Karal ve Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta vatandaşların ve törene katılan öğrencilerin bayramını kutladı. Program akışında öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okudu öğrenciler tarafından gösteriler yapıldı. Cumhuriyetimizin 100. Yılı temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında ödül alan öğrencilere ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen sportif etkinliklerde dereceye  giren sporculara hediyeler verildi.

İlçe stadyumunda düzenlenen kutlama programına çok sayıda vatandaş katıldı sıcak havaya rağmen tribünler hınca hınç doldu. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler ise büyük büyük bir ilgi ile izlendi. Mehter takımın gösterileri de büyük alkış aldı. Düzenlenen kutlama programı tüm okulların geçiş töreni ile sona erdi.

Kutlama programına, İznik Kaymakamı, Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Önderışık, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Öztaş, İznikli Gazilerimiz, Kamu Kurumlarının Amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fenerbahçe Derneğinden Ödül

İznik’te en faal derneklerin başında gelen İznik Fenerbahçeliler Derneği Cumhuriyetin 100. Yılı için gerçekkeştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri 750 lira değerinde hediye çeki verdi. Başarılı öğrencilere hediyelerini Dernek Başkanı Ömer Sindel taktim etti. Sindel “ ilçemizde tüm faaliyetlerde yer almaya gayret ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak hazırlanan bu kutlama etkinliğin de de başarılı olan öğrencilerimize hediye çeki dağıttık. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

İznik tek yürek oldu

İznik’te Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken bu özel günde tüm Türkiye adeta tek yürek oldu.

Etkinliler kapsamında çok sayıda İznikli, 29 Ekim akşamı Lefke Kapı mevkiinde bir araya geldi. Vatandaşlar ellerinde bayrak ve meşalelerle Kılıçarslan Caddesinden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Tek yürek olan 7’den 70’e her yaştan İznikli , gerçekleştirilen yürüyüş ve fener alayıyla Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Yürüyüşün ardından öğretmenler tarafından oluşturulan koro birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.