CANDARLI GÖLETİNDE PATLAK!!!

0

Pazar günü sabahı İznik’e bağlı Candarlı Mahallesinde bulunan dev gölet’de patlak meydana geldi. Gölette 60 bin metrekare su kaybı var.

 

Olay sokağa çıkma yasağının ikinci günü olan Pazar günü meydana geldi. Candarlı köyünün üst tarafında bulunan sulama göletinin iç kaplamasında sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle patlak meydana geldi. Geçtiğimiz sene yapımı tamamlanan ve daha hizmete alınmayan gölet tamamen dolmasına bir metre kala membranda meydana gelen yırtıktan dolayı patladı. Göletten akan su Mezarlık arkasından köye yöneldiği sırada köy halkı tarafından kanal açılarak akan su dereye bağlandı. Candarlı Deresine akan su, Karadere vasıtasıyla İznik Gölüne akacak.

 

Meydana gelen olayın ardından İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ve Belediye Meclis Üyesi Halil Arslan olay yerine giderken çok sayıda BUSKİ ekibi de olay yerine sevk edildi.

 

Başkan Usta ve Gökbulut, “Gereken çalışmaları başlatıyoruz. Candarlı mahallesi göletinde meydana gelen yırtık en kısa sürede yüklenici mütahit tarafından tamir edilecek ve gölet eski doluluk oranına getirilerek mağduriyet giderilecek” dediler.

 

İznik Candarlı Mahallesi Göletinin yapımına 2017 yılında başlanılarak 2019 yılının ikinci diliminde tamamlanmıştı. 6 aydır su tutmaya başlayan gölet yaklaşık üç buçuk milyonliraya mal olmuştu.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.