Bölgenin En Modern Laboratuarı Olarak Açılmıştı Artan Maliyetlere Dayanamadı.

2017 yılında Ziraat Odası bünyesinde Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), İznik Ova Köyleri Sulama Birliği ve İznik Merkez Sulama Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile İznik'e kazandırılan toprak tahlil Laboratuarı artan maliyetlere dayanamayarak kapatıldı.

0

Çiftçi kenti olan İznik’te en büyük ihtiyaçlardan biri olarak gösterilen Toprak ve Yaprak örneklerindeki tüm elementleri ölçebilen laboratuar açıldığında çiftçiler tarafından büyük bir sevinçle karşılanmıştı. 5 senedir çiftçimizin hizmetinde olan Laboratuar artan maliyetlere daha fazla dayanamayarak Kasım ayı itibari ile kapatıldı.

2017 yılında kurulduğunda Kamu ve Özel Laboratuarlar arasında Bursa Bölgesinde benzeri olmayan bir laboratuar kurulmuş olup, toprak ve yaprak örneklerinde ki tüm element tahlillerinin en hassas değerlerle ölçülebildiği (ICP-OES) bir merkez olarak hizmete başlamıştı. Ekim ayında alınan karar sonrasında kapatılan Laboratuarla ilgili konuşan İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu “ başta İznikli çiftçimize ve komşu ilçelerimize hizmet eden Laboratuarımızı maalesef kapatmak zorunda kaldık. Geçtiğimiz yıl odamız bünyesinden finanse ettiğimiz laboratuar içinde bulunduğumuz zamanda iyice artan maliyetler karşısında işleyemez duruma geldi. Yönetim kurulumuzun aldığı karar neticesinde Kasım ayı itibari ile hizmeti sonlandırmak zorunda kaldık” dedi.

2017 yılında tamamlanan projenin toplam maliyeti 355 binlira idi. Bu maliyetin %72,61’i BEBKA, %8,31’i İznik Ziraat Odası, %7,82’si İznik Ova Köyleri Sulama Birliği, %6,34’ü İznik Merkez Sulama Birliği ve %4,92’si Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanmıştı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.