BİR YALANDAN BİN YALANA

0

Bu hafta siz değerli okuyucularıma, hayatımızda yer alan ufak tefek yalanların ilerleyen zamanlarda ne gibi sorunlar açabileceğiyle ilgili küçük bir yazımı paylaşmak istiyorum. Keyifle okuyacağınızdan eminim. Günümüzde en küçüğünden en büyüğüne kadar pembe yalan dediğimiz yalanı rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Esasen bu yalan söylediğimiz kişiye zarar vermeyecek kadar küçük ve latife anlamı taşıyorsa şüphesiz o yalan pembe yalandır bize göre. Lakin kanaatimce yalanın pembesi beyazı olmaz yalan yalandır.

Karşımızdaki kişi veya topluma karşı küçük saydığımız bir yalan söylediğimiz takdirde, ilerleyen zamanlarda o küçücük saydığımız yalanı kurtarmak veya rezil olmamak için yeni bir yalan daha söylemek zorunda kalıyoruz. İlerleyen zamanlarda tekrar ve tekrar ediyoruz bu durumu maalesef. Lakin bir gün, o yalanların hepsi bizi yakalayana kadar. O zaman durum biraz daha vahim ve üzücü. İlk başta küçücük saydığımız, lakin ilerleyen zamanlarda bizi yalancı durumuna sokması maalesef ki kaçınılmaz bir durum. Bazen karşımızdaki kişi veya kişilere üzülmesin veya kötü hissetmesin diye pembe yalanlar söyleyebiliyoruz. Lakin bu gibi durumlar tekrar ettiği takdirde kişi veya kişiler sizden istemeyerekte olsa bir güç elde ediyor. Bir bakıma söylediğimiz o pembe yalanlardan besleniyorlar.

Örnek vermek gerekirse, üstündeki kıyafet ona tam olarak uymamış olsa bile “Çok hoş tam da sana göre” dediğimiz zamanlar muhakkak ki oluyor. Bir bakıma hem yalan söylemiş oluyoruz ve hem de şahsın gerçekleri görme şansını kaldırmış bulunuyoruz. Burada en doğru karar karşımızdaki kişi veya kişilere yalan söylemekten ziyade doğru olanı açık ve üzücü olmayacak bir şekilde dile getirmekte fayda var.

Konu başlığı ne kadarda da mantıklı değil mi sevgili okuyucularım? Bir yalandan bin yalana. O yalanı kurtarayım derken, bir bakıyoruz ki kocaman bir yalan makinesi olmuşuz. Her zaman en doğru ve en mantıklı olan kararı seçmeliyiz. Ufak bir yalan olsa dahi sonucu maalesef ki büyük yalanlara kadar ulaşabiliyor. Bir sonraki köşe yazıma kadar, yalansız ve gerçeklerle yüzleştiğiniz ve yüzleşebildiğiniz zamana kadar görüşmek üzere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.