Bir alkış’ta Başkan Usta’ya

0

Türkiye’de ilk koranavirüsü vakasının tespit edilmesinin ardından bu işi gerçekten çok ciddiye alan bir belediye başkanımız var. Tespit edilen ilk vakanın ardından Başkan Usta belediye olarak derhal bir tim kurdu ve dezenfekte çalışmalarına başladı. Öncelikle Okul, Cami ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarını ilaçlayan ekipler daha sonra umuma açık işletmeleri, gıda satan işletmeleri ve vatandaşların yoğun olduğu açık alanları ilaçladılar ve ilaçlamaya da devam ediyorlar. Tedbir olarak ise Çarşı içerisindeki tüm banklar toplanırken Göl Sahilindeki banklar ise güvenlik şeridi ile çevrilerek oturulması yasaklandı.

 

Malzeme ve ekipman eksiği yok

 

Çevre il ve ilçelerden virüsle mücadele için yapılan ilaçlamaların yeterli olmadığı yönünde duyumlar aldığımız şu günlerde İznik Belediyesi ekipleri tam gaz ilaçlama çalışmalarına devam ediyorlar. Başkan Usta’dan aldığımız bilgilere göre şuanda ilaçlamada kullanılan malzemelerden hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. Başkan bunu da şu şekilde açıklıyor “ biz belediye olarak Ülkemizde virüsün tespit edilmesinin hemen akabinde insiyatif kullanarak girişimlerimizi yaptık dezenfektan malzeme, maske, giysi ve ekipman siparişlerimizi verdik. Ve elimizde yeterli miktarda bulunuyor” diyor.

 

 

3 Ay kira alınmayacak

 

İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte Esnaflarımız dükkanlarını açmaya devam ediyorlar fakat şuanda Gıda, Sağlık ve Market işletmeleri dışındaki hiçbir sektörde hareketlilik yok. Bunun farkında olduğunu belirten Başkan Usta “Faaliyetleri durdurulan işyerlerinin yanı sıra virüs tehlikesi nedeniyle bazı işyerleri de bu durumdan ekonomik olarak olumsuz şekilde etkilenmiştir. İznik Belediyesi olarak içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte esnafımıza destek vermek amacıyla Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ait kira bedelleri alınmayacak olup, bu süre zarfında kapalı kalan işyerlerimizin sözleşme sürelerini uzattık” dedi. Başkan Usta pazarcı esnafı ile de bir araya geldi. Onlara da bir müjdesi vardı. Kapalı Pazar yerinde esnaflarla birlikte mini bir toplantı yaptı. Usta “Mart, Nisan ve Mayıs aylarında pazarcı esnafından işgaliye ücreti alınmayacağını söyleyerek pazarcı esnafının hijyen konularına önem vermesini rica etti.

 

Her ayrıntı ile bizzat ilgileniyor

 

Vatandaşlarımız her konuda Başkan Usta’ya ulaşabiliyorlar dolayısıyla Usta’da tüm konularla bire bir ilgileniyor. Dün randevu alıp yanına gittim yaklaşık birbuçuk saat yanında kaldım fakat konuşma süremiz inanın on dakikayı geçmedi. O telefon bir an olsun susmadı. Her ayrıntı ile bizzat ilgileniyor, çok olumlu ve hassas bir yapıya sahip fakat Koranavirüs önlemleri konusunda öyle olduğunu söyleyemem bu konuda çok net ve sert. Biz bu denli önlem alırken herkes kurallara uyacak hiç kimsenin sorumsuzca davranmaya hakkı yok diyor. Vatandaşlarımıza da bir mesajı var “bu dünya çapında bir salgın lütfen duyarlı olalım ve evde kalalım. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız kesinlikle evde kalsınlar, biz İznik Belediyesi olarak onları asla mağdur etmeyeceğiz, ihtiyaçları olduğunda bize ulaşsınlar, görevli personelimiz yardımcı olacaktır. Sosyal mesafeyi koruyun ve hijyen şartlarına uyun İznik Belediyesi tüm personeli ile halkımın hizmetindedir” dedi.

 

Korana virüsün Ülkemizde ilk tespit edilmesinin ardından İznik’te adeta seferberlik ilan eden ve tüm önlemleri ivedilikle alan bir başkan ve personeli var bence onlarda bir alkışı hak ediyorlar…

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.