BAZEN SADECE HAYIR DEMELİSİN

0

Herkese merhaba sevgili okuyucularım. Bu hafta esasen diğer yazdığım konulara göre biraz daha değişik ve hayatımızda daha çok öneme sahip olan bir konuya değinmek istiyorum. Hayatımızın hemen hemen her alanında farklı insanlar ile tanışıyoruz ve mümkün olan kişilerle arkadaşlık bağlarımızı güçlendiriyoruz.

Arkadaşlık ilişkilerinde çoğu zaman birbirimizden bir şeyler istiyoruz ve karşı taraf kırılmasın diye isteğini çoğu zaman yerine getiriyoruz. Bu istekler elbette küçük şeyler olsa bile bir yerden sonra maalesef ki insanı sıkmaya ve üzmeye başlıyor. Mutsuz olduğu bir şeyi hangi insan neden yapmak İster ki? Lakin karşı tarafa bu durumu söyleyememek tam anlamıyla başlı başına sorun hayatımızda. Peki bu durumdan kurtulmak için ne ve neler yapabiliriz?

Karşı taraf ile konuşup durumu belirtmek en mantıklısı ama karşı taraf bu durumu yanlış anlar, arkadaşlığımız etkilenir gibisinden düşüncelere kapılmıyor değiliz. Bu nedenle hayır diyemiyoruz ve zaman geçtikçe daha çok kötüye gitse bile yine de hayır diyemiyoruz. Bunun yanı sıra farklı bir açıdan bakıp yine de hayır diyemeyen insanlar da var. Bu insanlar kendine güvenden uzak ve korku duyan bir kitle maalesef. Karşı tarafın isteğini belki karşılamaktan bıkmış olmasına rağmen ve söylemeye yeltenmesi halinde bile ne yazık ki kendine olan güven sorunu yüzünden hayır demekten vazgeçiyor. Hayır diyememe sorunu sadece arkadaş ortamında değil daha birçok alanda karşımıza çıkıyor. Hayatımız da gerektiği yerde “Hayır” dersek karşı taraf bizim ne kadar net bir şekilde cevap verdiğimizi ve sağlam durduğumuzun farkına varabilir. O yüzden bazen sadece hayır demelisin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.