BAŞKAN USTA’DAN BİR MÜJDE DAHA “ABDULVAHAP TEPESİ PROJESİ”

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta İznik Turizmi için büyük bir projenin daha sonuna gelindiğini müjdeledi.

0

Tüm dünyayı tehdit eden, çok sayıda insanın ölümüne neden olan ve birçok insanı eve kapatan Kovid-19 pandemisinin ardından normalleşme sürecine girilen dönemin ardından 6 Şubat tarihinde meydana gelen “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan depremle bir kez daha sarsılan ülkemizde tüm yatırımlar ötelenmişti. İznik’te de hayata  geçirilecek projeler bu sebeple bir türlü hayata geçirilemedi.

Geçtiğimiz aylarda çalışmalarına hız veren İznik Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı protokol neticesinde ilçeye Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi kazandırmak için düğmeye bastı. İnşaatı yükselen kapalı spor kompleksi 61 Milyon 788 Binliraya mal olacak. Bu alana ayrıca 2 adet halka açık tenis kortu da yapılacak.

Bu yatırımların ardından yıllardır hayalini kurduğumuz “AbdulvahapTepesi Projesi” de nihayet hayata geçiriliyor. Belediye Başkanı Usta tüm anlaşmaların yapıldığını ifade ederek ilçemizin simge   yerlerinden olan Abdulvahap Sancaktari Türbesi ve çevre düzenlemesi projesinin sonuna gelindiğini buraya yapılacak yatırımın tahmini bedelinin ise 150 milyon lira olduğunu söyleyerek detaylı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını müjdeledi.

VAHAP

Leave A Reply

Your email address will not be published.