BAŞKAN USTA’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

0

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Berat Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam âleminin kandilini tebrik etti. Yaşanan deprem afeti dolayısıyla ülkece çok üzgün olduklarını ileten Başkan Usta, bu zor günleri dayanışma ruhu içerisinde hep birlikte aşacaklarını söyledi.

Başkan Usta, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Berat Kandili, Müslümanların sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlarından arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri mübarek gecelerden birisidir.

Bu geceyi ibadet ile geçirmenin çok sevabı ve feyzi vardır. Bu fırsatı iyi değerlendirmek bizlerin elinde. Bu gecede dargınlıkları unutmalı, nefsimizle yüzleşip hata ve günahlarımız için Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. Berat gecesini bir vesile kılarak özümüze dönmeli, ümitlerimizi canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularımızı güçlendirmeliyiz.

Böyle bir mübarek geceyi idrak edeceğimiz bugünde, ülke olarak yaşadığımız büyük depremin yaralarının sarılması için dualarımızı yaparken yardım seferberliğine ve dayanışma ruhu içinde hareket etmeye de devam edeceğiz.

Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastanelerde tedavi gören yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı etkileyen deprem felaketinin yaralarını hızlıca sarma temennisiyle, başta İznikli hemşerilerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm İslâm âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.