Aşırı yağış çiftçiyi perişan etti

0

İznik’te etkili olan sağanak, su birikintilerine neden olurken, meyve ve sebze bahçeleri sular altında kaldı. Ürünleri bahçede kalan çiftçi Mustafa Derebaş, ” tarladaki bütün ürünle gitti, çok fazla zarar var, ” dedi. Erik ve kiraz hasatı yapan çiftçilerde yağan yağmurdan olumsuz etkilendi. Şiddetli yağış erik ve kirazı çatlattı.

İznik’te dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerine kadar devam etti. Sabah uyandıklarında bahçe ve tarlalarını su altında gören üreticiler üzüntülerini dile getirdi.

Tarım arazisi sular altında kalan vatandaş büyük üzüntü yaşadı: Şu anda mahvolduk, bittik.

İznik ilçesinde etkili olan sağanak, su birikintilerine neden olurken, meyve ve sebze bahçeleri sular altında kaldı. Ürünleri bahçede kalan çiftçi Mustafa Derebaş, “Çok fazla zarar var” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından İznik’te dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerine kadar devam etti. Sağanak sonrası Çamdibi Mahallesi’ndeki yollarda yaklaşık 1 metre su birikintisi oluştu. Su birikintisinde güçlükle ilerleyen araçlardan bazıları arızalanıp, yolda kaldı.

Kentte kabak, domates, şeftali ve zeytin gibi ürünlerin bulunduğu tarlalar ve bahçeleri su bastı. Bahçe ve tarlalarını su altında gören üreticiler üzüntülerini dile getirdi.

Tarlasını görünce çok kötü olduğunu belirten Mustafa Derebaş, “Kabaklarımızı toplamak için bir haftamız vardı. Şu anda mahvolduk, bittik. Tarlamızdaki bütün ürünlerimiz gitti. Bu manzarayı görünce çok üzüldük. Tarlalarda çok fazla zarar var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.