AK Parti’nin Bursa adayı; Başkan  Alinur Aktaş

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayının, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız, milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır” dedi.

 

AK Parti’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 11 büyükşehir ve 15 İl Belediyesinde başkanlığa aday göstereceği isimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. İstanbul Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday açıklama törenine partililer yoğun ilgi gösterdi. Partililerin sloganları arasında sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mahalli seçim sürecinin ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Elbette her husus gibi bu konuda da eksiğimiz, fazlamız olabilir, ama ülkemiz şehirlerimiz ve partimiz için en hayırlısını istediğimizden, bu doğrultuda samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin. Bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz. 1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini hayata geçirmiş bir kadroyuz. Biz milletimize rüştümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Belediyecilikte adeta bir destan yazdık. 94 ruhu denen belediyecilik anlayışı ile Türkiye’de yepyeni bir çığır açtık. Yerel yönetimlerde referans haline geldik. Her anı eser ve hizmet siyaseti ile dolu dolu geçen 21 yılı aşkın süredir iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Amacımız 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır” diye konuştu.

 

Başkan Aktaş, yeniden aday

 

AK Parti, Bursa’da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı yeniden aday göstererek, ‘yola devam’ dedi. 2004 yılında İnegöl Belediye Başkanlığı’na seçilen, 2009 ve 2014 seçimlerinde de güven tazeleyerek bu görevi sürdüren Başkan Aktaş, ara dönemde Kasım 2017’de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilmişti. 2019 seçimlerinde de Bursalıların güven oyunu alan Başkan Aktaş, 2024 seçimlerine de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak giriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ismi açıklanan Başkan Aktaş, sahneye İl Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Bursa Milletvekilleriyle birlikte çıktı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini açıkladığı Büyükşehir ve İl Belediye Başkan Adayları şöyle:

 

Aydın Mustafa Savaş, Balıkesir Yücel Yılmaz,  Bursa Alinur Aktaş, Denizli Osman Zolan, Erzurum Mehmet Sekmen, Eskişehir Nebi Hatipoğlu, İstanbul Murat Kurum, Kocaeli Tahir Büyükakın, Muğla Aydın Ayaydın, Ordu Mehmet Hilmi Güler, Samsun Halit Doğan, Artvin Mehmet Kocatepe, Bingöl Erdal Arıkan, Bitlis Nesrullah Tanğlay, Çanakkale Jülide İskenderoğlu, Çankırı Hüseyin Filiz, Düzce Faruk Özlü, Edirne Belgin İba, Elazığ Şahin Şerifoğulları,  Giresun Aytekin Şenlikoğlu, Isparta Şükrü Başdeğirmen, Kastamonu Tahsin Babaş, Rize Rahmi Metin, Sinop Yakup Üçüncüoğlu, Tokat Eyüp Eroğlu, Yalova Mustafa Tutuk.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.