GÖL SUYU ÖLÇÜMLERİ SEVİNDİRDİ

0

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, yaz mevsimiyle birlikte deniz ve göl sahillerinin halk sağlığına uygunluğunu belirlemek amacıyla sahillerden numune alımlarına başladı. 15 Eylül tarihine kadar gerçekleştirilecek numune alımlarının Temmuz ayında yapılan İznik Gölü ölçüm sonuçları sevindirdi. İznik Gölü çevresinden yönetmelik doğrultusunda tespit edilen 4 noktadan alınan numuneler sonucu 3 noktada “iyi kalite su” bir noktada ise “orta kalite su” çıktı.

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Temmuz ayı başlarında sahillerden alınan su numunelerini inceleyip, tahlil neticelerini açıkladı.

100 mililitrede bulunan bakteri sayısının “kılavuz değerler” olarak dikkate alındığı ölçümlerde “escherichia coli” ve “intestinal enterokok” parametrelerinin 4 plajdan üçünde “iyi derece” bir plajda ise “orta derece” kılavuz değerlerinde olduğu tespit edildi.

Ölçümlerin ardından çıkan sonuçlar kılavuz değerlerinin altındaysa girilebilir iyi kalitedeki su, kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa girilebilir orta kalitede su, zorunlu değerlerin üzerindeyse girilemez kötü kalitede su olarak değerlendiriliyor.

Yapılan ölçümler sonucunda İznik Gölü: Darka Tatil Köyü “İYİ DERECE”  İnciraltı Halk Plajı “İYİ DERECE” su Göllüce Halk Plajı “ İYİ DERECE” su, Orhangazi Halk Plajı ise  “ORTA DERECE” su  olarak analiz edildi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.