2. Yaban Mersini Festivali Cumartesi

0

Eşsiz aroması ve insan sağlığına olan faydasıyla ünlü yaban mersini festivalinin ikincisi Cumartesi günü saat 11:00’da Candarlı mahallesinde yapılacak.

İznik’e bağlı Candarlı Mahallesi son yıllarda artan yaban mersini üreticiliğiyle dikkatleri üzerine çekerken her yıl artan üretim bölgeyi meyvenin merkezi haline getirdi. İznik Belediyesi de yaban mersininin ve bölgenin tanıtımı amacıyla geçtiğimiz yıl birincisini gerçekleştirdiği festivali geleneksel hale getirip bu yıl ikincisini düzenliyor.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta “ Yaban Mersini festivalimizin bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz. Burada amacımız Bursa’nın ilk yaban mersini dikildiği yerin neresi olduğunu sizlere göstermek. Bursa’nın en büyük dikim alanına sahip alanı Candarlı Mahallemizdir. Bu bölgemiz aynı zamanda kırsal turizmde ve hayvancılıkta da merkez konumdadır. Cumartesi günü düzenleyeceğimiz festivalimize tüm halkımız davetlidir”

Festival Programı:

Cumartesi günü saat 11:00’da gerçekleştirilecek festival programı şu şekilde.

Protokol konuşmaları, Prof.Dr.Hüseyin Çelik’in Yaban Mersini hakkındaki bilgilendirme konuşması, Halk Oyunları Gösterileri, Mehteran Takımının gösterileri, Jüri tarafından en güzel Yaban Mersini seçimi, Yaban Mersini yetişen bahçenin ziyaret edilmesi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.