VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR DİKKAT !!!

0

Covid-19 vakalarının günden güne arttığı Türkiye genelinde İznik’te de vakalar hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından devreye sokulan Hayat Eve Sığar Uygulaması’nda İznik haritasının kırmızıya dönmesi vatandaşları tedirgin ediyor fakat kişisel tedbirlere dikkat edilmemesi de bir o kadar şaşırtıyor. Pazartesi günü İznik’te sanki bayram arifesi gibi bir kalabalık vardı. Vatandaşların ise maske haricinde mesafe ve hijyen tedbirlerine gerekli hassasiyeti göstermedikleri görüldü.

Hayat Eve Sığar uygulamasında İznik haritası hızla kırmızıya dönüyor. Dün itibari ile Covit-19 vaka sayımız 550’ye yükseldi. Günlük vaka sayılarının ise 20-30 arasında olması endişeleri arttırıyor. Virüsün çok hızlı yayılmasına rağmen tek tesellimiz son zamanlarda Covit-19’dan dolayı ölümlerin neredeyse yok denecek kadar az olması oldu.

Türkiye genelinde her geçen gün vaka sayılarının rekor seviyelere ulaşmasından sonra kırmızı kategorideki şehirlerde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması sonrasında İznik’ te de vaka sayılarında ciddi bir yükseliş söz konusu. Yaklaşık 2 ay önce tamamen yeşile dönen İznik haritası bugünlerde tüm bölgelerde kızıla dönmeye başladı. Öteki taraftan ilçedeki günlük vaka sayılarının da her geçen gün arttığı, hastaneye başvuran vaka sayılarının da yükseldiği gözleniyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.