5 GÜNDE KISITLAMAYA UYMAYAN 63 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

0

17 günlük tam kapanma döneminin beş günü geride kaldı. 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan tam kapanma döneminin ilk gününde İznik’te polis ekipleri denetimleri sıkı bir şekilde sürdürdü. Polis ekipleri ilk iki gün yaptıkları denetimlerde 63 kişiye kısıtlamaya uymadıkları gerekçesi ile kişi başı 3150 lira, toplamda 198 bin dörtyüz elli lira ceza kestiler.

 

Tam kapanma döneminde sabah 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olan market, manav ve diğer işletmelerin kapanmasından sonra denetimlerini sıklaştıran ekipler Kılıçaslan caddesi, Atatürk caddesi, Topkapı mevkii ve Çarşı içerisinde kontrol noktaları oluşturdu. Geçen tüm araçları kontrol eden Polis ekipleri sokağa çıkma kısıtlaması yasağını ihlal edenlere idari para cezaları uyguladı. Kısıtlama gününde kapalı olması gereken işyerlerini de kontrol eden ekipler iki kahvehane, bir lokal, bir dernek ve göl sahilinde bir villada oyun oynamak amacı ile toplanan kişilerin kurallara uymadığını tespit ederek bu mekanlarda bulunan toplam 52 kişiye idari para cezası uyguladı.

 

Ekipler denetimlerin tüm kısıtlama günlerinde yoğun şekilde sürdürüleceğini ifade ederken, vatandaşların kendilerine en yakın marketlere gitmeleri konusunda uyarıda bulunarak, araç kullanmak zorunda olanların ise izin belgelerini yanında bulundurmak zorunda olduklarını ve bu hususa dikkat etmelerini istediler.

Leave A Reply

Your email address will not be published.