THE SANDMAN (MORPHEUS)

0

Bir sonsuz varlık düşün ki düşlerimize erişim ve yönetme gücüne sahip olan bir varlık. Bizim korkularımızı, neşe kaynağımız olan şeyleri ve hayal ettiğimiz her şeyi yöneten bir sonsuz varlık. Düşüncesi bile tüyler üpertici değil mi?

Sandman diğer tabiriyle düş tanrısı olan bu sonsuz varlık; ince ve uzun boylu, kabarık ve siyah saçlı, gölgeler içinde gözleri parlayan ve göz bebeği olmayan ve siyah pelerin ve son olarak miğfer takan şekil değiştiren bir varlıktır.

Neil Gaiman tarafından yazılıp DC Comics tarafından yayımlanan bir çizgi roman serisi olan the sandman klasik süper kahraman çizgi roman olarak 75 sayı boyunca yayımlanmıştır. The sandman çoğunlukla korkumitoloji ya da fantastik kurgu öğelerinden beslenen değişik türde çizgi romanlardan bir tanesidir. Düşler tanrısı Morpheus ‘un kader, ölüm, yıkım, ihtiras, umutsuzluk ve hezeyan ile birlikte sonsuzlardan oluşan altı kardeşi vardır.

Çizgi romanlarından da anlaşılacağı üzere son derece korku, gizem ve maceraya ev sahipliği yapan the sandman ilk kez çizgi romanlarından uyarlanıp netflix tarafından şuan sadece bir sezounluk dizi halini almış durumda. Her bölümde farklı duygu ve düşünceye kapıldığımız the sandman dizisi son dönemlerin en çok izlenenlerin arasına girmiş olmasının yanı sıra ikinci sezon ne zaman çıkıcak gibi düşünceleride beraberinde getiriyor.

Peki gerçekten böyle sonsuz bir varlık olsaydı ne olurdu hiç düşündünüz mü?

Belki de rüyalarımız yani düşlerimiz daha farklı ve mantıklı olabilirdi çoğu zaman kim bilebilir?

Elinde içinde kum olan deri bir kese sayesinde istediği her şeyi gerçekleştiren, miğferi sayesinde düşmanlarının saldırılarından kurtulan ve sürekli yanında taşıdığı yakutu sayesinde gücüne güç katan sonsuz bir düş tanrısı morpheus.

Sadman yani türkçe karşılığıyla kum adam olan morpheus son dönemlerin en çok izlenen ve dikkat çeken korku, gizem ve macera dizisi olarak yer almakta. Bu hafta da yazımı burada sonlandırıyorum. Her ne düşlüyorsanız veya hayalini uzun süredir kuruyorsanız gerçekleşmesini diliyorum. Bir sonra kş köşe yazıma kadar görüşmek üzere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.