İZNİK ZEYTİN KOOPERATİFİ REKOLTE BEYANI  ALIMINA  BAŞLADI  

0

İznik Zeytin Kooperatifi ortaklarından 2018/2019 iş yılı Rekolte Beyannamelerini almaya başladı.

Kooperatif ortaklarının Rekolte Beyanlarını 10 Eylül 2018 tarihi ile 15 Ekim 2018  tarihleri arasında kooperatife bildirmeleri gerekiyor. Ana sözleşme gereği Rekolte Beyannamesi vermeyen ortaklar kooperatife zeytin teslim edemeyecek.

İznik Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu adına Başkan Ali BULUT’un yaptığı açıklamada;

“Kooperatif Ana sözleşmesi hükümleri gereğince her yıl ortaklarımızın kooperatife teslim edecekleri zeytin miktarını ürün alımı başlamadan önce rekolte beyannamesi ile kooperatife bildirmeleri gerekmektedir.

Ortaklarımızın beyan ettikleri rekolte miktarı Birliğin/Kooperatifin  ürün alım ve satış planlanmamasının belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle ortaklarımızın  gerçekçi beyanda bulunmaları önemlidir.

Gerçekçi olmayan ve teslim edilecek zeytin miktarının üzerinde  çok fazla miktarda yapılan rekolte beyanları ürün alım/satış planlarını altüst etmektedir.

Gerçekçi olmayan rekolte beyanları gerçek beyanda bulunan ortaklarımızı da mağdur etmektedir. Çünkü gerçeği yansıtmayan ve fazla miktarlarda yapılan beyanlar nedeniyle kooperatif genel rekolte beyan tonajında oluşan suni artış ürün alım planlamasında kota uygulaması yapılmasını zorunlu hale getirmektedir. Kota nedeniyle gerçekçi beyanda bulunan ortaklarımız rekolte beyanlarından daha az zeytin teslim etmek zorunda kalarak mağdur olmaktadır.

Ortaklarımızın kooperatife teslim edebilecekleri gerçekçi miktarı önemseyerek rekolte beyanlarını vermelerini ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.

Aynı zamanda ortaklarımıza uygun fiyatla göztaşı ve zirai ilaç dağıtımına devam edilmektedir.

Yaklaşan zeytin hasat döneminin ortaklarımız ve tüm zeytin üreticilerimiz için bereketli ve kazançlı geçmesini temenni ediyorum. “dedi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.