İZNİK TEK VÜCUT OLDU

Milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin Demokrasi Zaferi ile taçlandırdığı 15 Temmuz Destanı, İznik Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşen coşku ve heyecan dolu programın ardından demokrasi nöbeti ile gece geç saatlere kadar devam etti.

15 Temmuz 2016’da ‘FETÖ Terör Örgütü’ne bağlı askerlerce’ yapılan hain işgal girişiminde şehit düşen vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Yüzlerce vatandaş İznik Milli İrade Meydanın buluştu. Gündüz şehitlik ziyareti yapılarak dua ve niyazda bulunuldu. Ardından “Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha” fotoğraf sergisi gezildi. Akşam da İzniklileri bu anlamlı etkinlikte yalnız bırakmayan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, 15 Temmuz’un bir festival ya da kültürel etkinlik olmadığını belirterek, bu olayın unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini kaydetti.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında İznik’te yüzlerce kişinin katıldığı programa Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Cumhuriyet Savcısı Sertaç Bozkurt, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Bulut, Mhp İlçe Başkanı Hüseyin Çetin, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ile oda ve siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda İznikli vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Resim Sergisi

Program, İznik Mehteran Derneği’nin birbirinden güzel marşları söylenmesinin ardından Eşrefzade Camii İmam Hatibi Recep Topçuoğlu ile Ayasofya Orhan Camii Müezzini Osman Çakmak’ın birlikte Sela okumasının ardından Mahmut Celebi Camii İmam Hatibi Cumali Baktemur Kur’anı Kerim tilaveti ile gerçekleşti.

Şehitler için dua edildi

Sinevizyon aracı ile Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı yayın olarak dinlendikten sonra yaşanan 15 Temmuz’un ikinci sene-i devriyesinde vatanına sahip çıkan şehitlerin isimleri tek tek okundu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un ikinci sene-i devriyesinde vatanına sahip çıkmak adına İznik Milli İrade Meydanı’na gelen İzniklileri selamladı. Bundan 2 yıl önce inanamadıkları, şoke oldukları hain işgal girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Başkan Sargın, bu milletin okullarında okumuş, bu devletten rütbe-makam almış birilerinin maalesef bu milletin temiz evlatlarına silah doğrulttuğunu-tanklarla ateş ettiğini söyledi. Yaşanan ihanet girişimi neticesinde 252 vatan evladının şehit düştüğünü belirten Başkan Sargın, “Rabbim mekânlarını cennet eylesin. Bizleri şefaatlerine nail eylesin. Gazilerimize acil şifalar versin” dedi.

Programa gelenlere hayırseverler tarafından lokma ve çeşitli yiyecekler ikram edilirken, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş’ın yaptığı dua ile program sona erdi.

Protokol törende hazır bulundu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.