AKTAŞ İLK ZİYARETİNDE ÇALIŞMALARI TEK TEK İNCELEDİ

0

İznik Belediyesi Hizmet Binasına gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Belediye Başkanı Osman Sargın karşıladı. Başkanlık makamında bir süre sohbet eden heyet daha sonra toplantıya geçti.

Yapımı devam eden çalışmalar ve 2018 yılında yapımına başlanacak çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya başkanların yanı sıra, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Herksek ve yönetimi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları, büyükşehirin ilgili daire başkanları, İznik Belediyesi daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

İznik Belediyesi’nde gerçekleşen toplantının ardından çalışmaları yerlerinde inceleyen Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş’a İznik Belediye Başkanı Osman Sargın gidişat ile ilgili bilgi verdi. İlk olarak sahil çalışmalarını inceleyen Başkan Aktaş burada yüklenici firma yetkilileri ile bir süre görüştü. Buradan ayrılan heyet daha sonra ilçenin Topkapı mevkiinde incelemelerde bulunarak yapılması gereken çalışmalar ile ilgili notlar aldılar.

BAŞKAN AKTAŞ “SONUÇ ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

İncelemeler esnasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Aktaş “Arkadaşlar öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün İznik’te çalışmalarımızı inceliyoruz. Yeni başlayan bir süreç yok arkadaşlar, devam eden bir süreç var. İmkanlar dâhilinde neler yapabiliriz, beklentileri nasıl en üst düzeyde tatmin edebiliriz onun derdi içerisindeyiz. Belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, belediye bürokratlarımız ile beraber mevcut başlayan projeler ile alakalı konuştuk. Tabi 2018 de başlaması gerekenlerden bazı revizyonlarda ortaya çıktı. İznik gibi tarih şehrine bir kültür şehrine, göl ile beraber insanların yazın akın ettiği bir şehre yapılması gereken önemli çalışmalar var. Özellikle sahil projesi ile bazı sıkıntılar vardı. Onunla ilgili bizzat yerinde görüşülerek ve tarih vererek görüştük .Tabi bizim 2018 yatırım programında bu şehrin sembolü olacak Abdulvahap Tepesi diye tabir ettiğimiz bir bölge var.İnşallah ihalesini bu günlerde başlatıp süreci gerçekleştirip amacımız 2018 yılı sonuna kadar bitirmek. Fakat karşımıza 3. derece sit alanı olduğu için neler çıkacağını bilemiyoruz. Ama İznik için bir sembol olacak inşallah. Yeni hizarcılar sitesinin yapılması, terminal binasının yapılması, yeni hal binasının yapılması bunların hepsinin bir konsept proje olarak revize etmeye çalışıyoruz. Kırsal mahallelere yönelik ufak ufak yapılması gereken çalışmalar var onlarla neler yapılabiliriz arkadaşlarımızla onları konuşacağız ve inşallah göreceksiniz sürecin sonunda 2018 in sonunda 2019 un başında bunların birçoğunu gerçekleştirmiş olacağız. Dönem dönemde yaptığımız ziyaretler ile bu çalışmaları yerinde denetleyeceğiz. Birde projelerimizin yavaş ilerleyişi söz konusu, açıkçası bunları hızlandırmamız gerekiyor. Çok proje yapıp yavaş yavaş ilerletmekten ziyade daha az proje yapalım ama başlayalım ve bitirelim. İnşallah göreceksiniz ilçe belediyesinin gücü, Büyükşehir’in dokunuşu ile beraber, gücüyle beraber İznik ‘in katma değerinin daha da yükselten çalışmalar olacak” dedi.

BAŞKAN SARGIN “HİZMET ÜRETMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bundan on gün evvel Bursa’da belediye başkanları ile bir toplantı gerçekleştirmiştik. Yapılan projeler ve devam eden, eklenmesini istediğimiz projeler hakkında görüşmeler yapılmıştı. Şükürler olsun onlarca projenin hayata geçtiğini arkadaşlarımız ile birlikte tanık olduk. Bugün de 2017 yılı içerisinde başlayıp devam eden projeler ile 2018 yılı içerisinde hayata geçecek projeler ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Ben huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü İznik tarihten aldığı misyon ve vizyon ile ne yaparsanız az gelen bir şehir. Onun için bugün yeni yen projeler ortaya koyduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bahsettiği gibi işte Abdulvahap Projesi, Sahi projesi bizim için çok önemli. Sahil projesine de tarihi koyduk inşallah. Yaz aylarının başında bitmiş olacak. Yani 2018 yazını hoş bir şekilde geçirme şansımız olacak. İznik yeniden ayağa kaldırmak için bütün projeler ortaya koyuldu. Kırsal kesimde beklentisi olan Göllüce Mahallemiz vardı oraya bir halı saha, yine Elbeyli Mahallemiz vardı oraya bir halı saha, yine bazı köylerimizde köy konaklarını 2018 programına koyduk ve en önemlisi de buralar ile ilgili ulaşım yollarını 2018 yılı içerisinde bütün sıcak asfaltla buluşturularak ulaşım ağını genişletmiş olacağız. Biz burada İznik Belediye Başkanı olarak hem Büyükşehir in desteklerini hem de merkezi hükümetin desteklerini alarak İznik’i hak ettiği yere getirmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Birileri laf üretir bizlerde hizmet üretmek için mücadele ediyoruz. İznik’imize ne yapsak azdır diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Aldığımız bu karalar İzniklilere hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İncelemelerin ardından İznik’ten ayrılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ardından İznik Belediye Başkanı Osman Sargın daire başkanları ile birlikte çalışmaları değerlendirdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.