Emitt İznik için olumlu geçti

0

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri. Etkinlik her yıl 45.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti ağırlıyor.

Emitt’e tur operatörleri, seyahat acenteleri, otellerin yanı sıra havayolları, konaklama tesisleri, ulaşım firmaları ve bilişim teknolojileri firmaları gibi turizm sektöründe yer alan paydaşlar katılıyor. Turizmin kalbi Emitt fuarında atarken Turizmci bir başkanın ilçesini burada tanıtmaması tabiî ki olamazdı.

Belediye başkanı seçilmesinin ardından ilk olarak EMİTT 2020’ye katılarak adeta fırtına estiren Kağan Mehmet Usta ve ekibi İznik’i en şekilde tanıtarak hedefine ulaşmıştı. Fakat malum pandemi tüm hesapları alt üst etti. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeni ile iptal edilen fuar bu yıl büyük bir katılımla gerçekleşti. İznik bu fuarda yerini aldı ve tüm değerlerinin öne çıkarıldığı bir stand ile boy gösterdi. Dört gün boyunca kentimiz başta İznik Çinisi, Tarihi, Kültürel Değerleri, Doğal Güzellikleri, Zeytin ve Zeytinyağı ile ziyaretçilere tanıtıldı.

İznik standının çok önemli konukları vardı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa eski Valimiz mevcut Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Giresun Valisi Enver Ünlü, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Kamil Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Çatalca Belediye Başkanı Mesut Öner, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kestel Kaymakamı Recep Öztürk ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Kanal 7 ekranlarında Dünyayı Geziyorum programı sunucusu Özlem Tunca Esirgenç standımızı ziyaret edenler arasındaydı.

Bu fuarda İznik’i yalnız bırakmayarak bize destek için gelenlerde vardı buradan onları da söylemek isterim, Ak Parti İznik ilçe kadın kollarımız, İznik Belediye Personeli, İznikli Muhtarlarımız, Askania ve Jolly Joker sahibi İznikli hemşerimiz İbrahim Sayın, İznik sevdalısı Raşit Akar, İznikli Turizmci Hüseyin Cengiz, Büyükçekmece İlçe tarım Müdürü İznikli Hemşerimiz Semih Çakar, MAGİFED Başkanı Mehmet Kumcu, Savaş Pilotu Kıdemli Binbaşı İznikli hemşerimiz Birol Bozdemir bizleri yalnız bırakmadılar. Birde fuarda bizimle beraber emek harcayan kardeşlerimiz vardı, Ahmet Kaya, Suat Okkalı, Niceaevents sahibi Orhan Yağcıoğlu, Nicea Zeytin Oğuz Yıldırım, Aykut Sönmez, İznik Kuru (kurutulmuş meyve ve sebzeler) adına Sedat Kuru’da İznik tanıtımına büyük katkı koydular.

En büyük katkıyı ise gerçekten turizmci kimliği ile başkan Kağan Mehmet Usta koydu. Tüm ayrıntılar ile bizzat ilgilendi. Standın başına geçerek gelen ziyaretçilere bilgiler verdi. Fuar için özel olarak hazırlattığı hediyeler ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Hakim olduğum kadarı ile etrafımızdaki standların sadece birinci günü protokol üyeleri fuarda yer aldılar. Bizim başkanın maşallahı vardı dört gün boyunca sabah 10’dan akşam 18:00’a kadar bir an olsun standın başından ayrılmadı.

Gönül ister ki konu İznik olunca siyasi çekişmeler, dargınlıklar bir kenara bırakılsın ve İznik için bir araya gelinsin, ortak bir noktada buluşulsun. İznik’in Türkiye ve Dünya’ya tanıtıldığı bu fuarda belediye biraz yalnız bırakıldı. Keşke Ticaret Odası, siyasiler, meclis üyelerimiz Oda ve Dernekler bir araya gelerek hep birlikte katkı koyabilselerdi.

Turizm’in kalbinin attığı bir yerde kalbi İznik için atan herkesin bulunması bence çok önemli.

İnşallah bir dahaki fuarda akıl ve fikir birliği ortaya koyarak ve turizme katkı sunma konusunda bir araya gelebiliriz.

Kaymakam Karal’dan ziyaret

İznik Kaymakamı Recai Karal’ın esnaf ve köy ziyaretlerini sosyal medyadan takip ettim. Bizim vatandaşımız bu tür ziyaretlerden ziyadesi ile mutlu olur. Devletini yanında görmek ister.

Pazartesi günü İznik Kaymakamımız Recai Karal gazetemizi ziyaret etti.

Soğuk havada soba başında sıcak bir sohbet gerçekleştirdik. İznik üzerine kapsamlı bilgi alışverişinde bulunarak birçok konuyu görüşme fırsatımız oldu.

Kaymakam Karal, Pandemi dönemindeki açığı kapatmak için vatandaşlarla bir araya geldiğini ve bu ziyaretlerin devam edeceğini belirtti. Hoş sohbet için sayın kaymakamımıza teşekkür ederim.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.