POZİTİF VAKA SAYIMIZ 7

0

İznik’te Korana Virüsü ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Alınan tedbirler kapsamında yeni pozitif vakaları görülse de iyileşip taburcu olan hastalarımız da var.

 

İznik’te ilk koranavirüs vakası 30 Mart tarihinde bir sağlık çalışanımızda çıkmıştı. Geride bıraktığımız 14 gün içerisinde ilçemizde toplam 19 pozitif vaka görüldü. Bu vakalardan 12 tanesi iyileşerek taburcu edilirken halen hastanede 7 pozitif vakamız ve 4 karantina altında tutulan hastamız var. Çok şükür ki bu zamana kadar Korona testi pozitif çıkan ve tedavi gören hiçbir hastanın durumunda olumsuz bir gelişme yaşanmadı ve yoğun bakıma alınmaya bile ihtiyaç duyulmadı. Bu süreçte iyileşen ve herkesi mutlu eden hastalarımız da var. Bunların içerisinde iki tane küçük çocuk ile birde 80 yaşında ninemiz bulunuyor.

 

Komşu ilçelerimizde hasta sayılarının arttığı gözlemlenirken İznik’te alınan üst düzey  tedbirler ile vaka sayımız şuan için kontrollü bir şekilde seyrediyor. Sevindirici olan bir başka konu ise hiç yoğun bakım hastamız olmaması. Bu da tedavisi devam eden hastalara moral oluyor ve daha hızlı iyileşmelerine katkıda bulunuyor. Genelleme yaptığımızda koranavirüs İznik içinde hapsedildi diyebiliriz testi pozitif çıkan vakaların yakınları ev karantinasında tutularak kontrol ediliyor ve olası virüsün yayılımı kontrol altına alınmış oluyor. Fakat bu hafta can sıkan iki gelişme yaşandı. İlçemizden kent dışına çalışmaya giden iki farklı grupta birer kişide koranavirüs’e rastlanıldı. Bu iki kişiyle irtibatta olan 20 kişiye test yapılarak derhal 14 günlük karantina altına alındılar. Bu arkadaşlarımızın hiç biri şuan için virüs semptomlarını taşımıyorlar. İnşallah test sonuçları da negatif gelecek ve vaka sayımız artmayacak.

 

İçinde bulunduğumuz bu süreçte gerçekten cansiperane çalıştıklarına şahit olduğumuz ve  teşekkürü fazlasıyla hakedenler var. Bunların başında tabiî ki büyük risk taşıyan ve ailelerini bile uzun süredir görmeyen sağlık çalışanlarımız var. Başhekimimiz Aybars Alemdaroğlu nezninde tüm sağlıkçılarımıza müteşekkiriz. Bir başka teşekkürümüz ise Belediye Başkanımız  Kağan Mehmet Usta ve durmadan yılmadan çalışan belediye personelimize. Tabii Emniyet ve Jandarma güçlerimizi de unutmayalım. Bu süreçte hepsinin izinleri iptal edildi ve tam gün mesai yapıyorlar. Hepinbizden Allah razı olsun.

Leave A Reply

Your email address will not be published.