TEDİRGİNLİK

0

Türkiye çok ciddi ve çok tehlikeli bir noktaya gelmiştir. Hergün habersiz yapamıyoruz ama tv.lerden izlediğimiz haberlerinde büyük bir kısmı yanlı yada pompalı tüfek gibi, ne olduğu belli değil.

Şu bir gerçek ki ülkemizin özellikle güney-doğu kesiminde ve belli bölgelerde- Diyarbakır-Sur, Cizre-Nusaybin-Hakkari-Yüksekova-Şırnak-Silopi ve daha o bölgede birkaç yerleşim yeri- PKKnın çok ciddi boyutta silah depoladığı, savunmaya yönelik tedbirler aldığı, ve ülkenin pekçok yerinde de saldırgan eylemler için hazırlıklı olduğu çeşitli vesilelerle de bu saldırgan yada sabotajları uyguladığı artık gizlenemez hale geldi.

Geçen hafta belirtmiştik. PKK yanında diğer terör örgütlerininde işbirliği içinde bu eylemlere katılacağı belli idi.

Nevruz nedeni ile Türkiye çok ciddi bir huzursuz ortama girdi.

Bugün için alınan pekçok ciddi tedbirler alınıyor. Ancak, bu tedbirlerin öncesi geriye doğru gittiğimiz zaman vahim bir tablo ile karşılaşıyoruz.

Biz vatandaş olarak kendi aklımızca ve gördüğümüz küçük görünen olayları birleştirdiğimiz zaman ortaya geleceğe dönük çok ciddi sorunların çıkacağını daha o zamanlar anlamıştık. Ve yakınlarımıza taa o zamanlar ileride bunlar başımıza bela olacak, dert açacak demiştik. Neydi bunlar? Birkaç basit örnek sunalım:

Bir dostumun çocuğu bundan 3-4 sene önce Cizre’de ….. Bankasında görev yaptı. Sohbetimizde dikkati çeken en önemli hususlar Cizre’de yaşayan oralı insanlar elektrik-su parası gibi ödenmesi gereken paraları ödemiyorlardı. Devlette bu elektrik parasını alamıyordu. On daireli bir apartmanda memur, bu taraftan giden görevli kişiler yani orada çalışanlar elektrik paralarını ödüyorlar. Aynı apartmanın diğer dairelerinde oturan oranın yerlisi insan elektrik su para neymiş ki ödeyelim deyip ödemiyorlardı. Sonra bu mesele ayyuka çıktı, hatta geçen sezon elektirik ücreti alabilmek için devlet taşeronlarla birlikte karşı çözümler üretmeye başladı.

Yine aynı yerdi o banka şubesinde küçük bankacılık değil, büyük banka şubesi gibi çalışan para akışlarının olduğu biliniyor. Zira o bankanın Cizre şubesi Türkiye’deki o bankanın 3 veya 4. iş hacmi olan şubesi seçildi. Cizre tarım ve sınır ilçesi, İznik’ten 3-4 kat büyük ama sanayi yok, sınır ticareti var. Başkaca pek önemli para hareketinin olmayacağı bir yer. Gelin görün ki banka para akışı müthiş. Yüzbinler hafif kalıyor, Türk parası hafif kalıyor, Dolar ve Avrolar gidiyor, geliyor. Yahu nasıl olur bu iş.

Tek kelime: kaçakçılık. Bunun içinde herşey var. Meşru yani yasal veya gayrimeşru uyuşturucudan silaha hepsi var ve bunlar gizlenmeden para olarak banka şubelerinden yapılıyor. Yani alanı belli satanı belli.

Ve Türkiye kaçakçılıkta Avrupa’ya köprü. Silah ise nereye gittiği belli değil.

Şimdi vatanın güneydoğusuna bu imtiyaz verilmiş. İstenilen açılımda yapılmış. Oh herşey su gibi şırıl şırıl akıp gidiyor. Taaa ki 1 Haziran’a kadar. Sonra şartlar değişmeye başlıyor.

Bu günlerde fatura ödüyoruz. Sabotajlar, ölümler, hergün şehit haberleri ve “Teröre teslim olmayacağız” Oynat bakalım GS-FB maçını. Oynatamazsınız, ileri al. Belki ileride!

Hoşça kalın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.