TARİHİMİZDEN ANILAR

0

*Pahişah II.Abdülhamit han, Rusların (savaş zararı diye) mahkûm ettiği 245 milyon altın tazminatı ödeyemeyince, 1878 de yardım vadeden İngilizlere Kıbrıs adasını karşılıksız olarak verdi.

*Ege denizindeki 12 ada (hani şöyle bağırsan sesin karşıdan duyulur denen) 1522 tarihinde Rodos’un fethi ile alınmıştı. 1911 de İtalya ile aramızda çıkan Trablusgarp harbinde İtalyanlar bu adaları işgâl etti. Aynı devlet,2.dünya savaşında yenilince bu adalar galip devletler tarafından Yunanistan’a verildi.

*Eskiden Osmanlı sınırları içinde olan petrol yatağı MUSUL Lozan’da israrlarımıza rağmen,Birleşmiş Milletler (ABD,İngiltere,Fransa gibi ülkeler) baskısıyla sınırlarımız içine alınamadı.Ancak 25 sene süre ile petrollerden belli bir pay aldık.

*Yüzyıllarca Osmanlının başına belâ olan “KAPİTÜLÂSYON”lar Lozan’da kaldırıldı. (limanlarımız arasında yapılan gemi taşımacılığımız yasağı)

*Cumhuriyet devrinde, son 1-2 senedir Yunanistan’ın işgal ettiği, asker çıkardığı, yerleştiği, giden Türk vatandaşlarında pasaport istediği, Hükümetimizin duymaz, bilmez, görmez geldiği 17 adacık dışında topraklarımızdan hiç kaybımız olmadı. Ha; bir de geçtiğimiz yıllarda Suriye toprakları içinde Süleyman Şah’ın türbesinin bulunduğu 10 dönümlük toprağımızı apar topar terk edip, türbeyi sınırımıza getirdik.

*1940 da, daha önce Atatürk’ün,hasta yatağından kalkıp,gidip olgunlaştırıp pişirdiği Hatay Cumhuriyeti, halkının isteği ile topraklarımıza katıldı.

*Sayın Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğanın’da 24 temmuzda LOZAN’ın 93. yıldönümünde dediği gibi; “Bu antlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusudur. Anlaşmanın 93. yılında Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemâl başta olmak üzere anlaşmanın mimarı olan tüm devlet adamlarımızı rahmetle anıyorum!

Kalın sağlıcakla Osman ŞAPCI

OLTAYA TAKILANLAR

HERKESİN BİR FİYATI VARDIR!

KİMİ BİR BARDAK ÇAYA, KİMİ…???

Tanınmış bir kişinin araba kullanma özürlü oğlu, yaptığı trafik cinayetinde içinde iki polisimizin bulunduğu arabaya çarpmış, birinin şehit olmasına, diğerinin yaralanmasına sebep olmuştu. Yaralanan polisin ailesi, tazminat alıp davasından vazgeçen şehit ailesine “parayla babalarını sattılar” diye ayıplamıştı! Şimdi öğreniyoruz ki,o da hiç maddi menfaat almadan (!!!) maktulün ailesinin durumuna üzülüp!!! davasından vazgeçivermiş!!!

“Dağdaki çoban” bile yemedi bunu! O.Ş

Leave A Reply

Your email address will not be published.