SATILDIK EY SPORSEVERLER UNUTMAYIN BİZİ !

0

Galatasaray Lisesi son sınıfını 12/B de okuduk. Karşımızdaki sınıf; 12/A’nın kapısında sarı bir levha üzerinde: “1905 yılında GALATASARAY SPOR KULÜBÜ bu sınıfta ALİ SAMİ YEN isimli talebe tarafından kurulmuştur.” yazardı.

Çocukluğumuzda ara sıra gidebildiğimiz futbol karşılaşmaları Beşiktaş’ta deniz kenarındaki ŞEREF stadının toprak zemininde oynanırdı. Kıyıda bekleyen bir kayık, sert şut atılıp top denize kaçtığı zaman hemen alıp sahaya atardı. O zamanlar maç tek topla oynandığı için, meşin topun ıslanınca ne hale geldiğini düşünün. Sonraları Dolmabahçe İNÖNÜ stadı yapılınca maçlar orada oynanmaya başladı. Daha sonraları Galatasaray kulübü Mecidiyeköydeki stadyumunu yaptı ve ALİ SAMİ YEN’in adını koydu. Fenerbahçe kulübü de Fenerbahçedeki stadyumu yapıp, 17 sene ülkeye başbakanlık, 4 yıl FB kulübüne başkanlık yapmış Rüştü Saraçoğlunun adını verdi. Beşiktaş kulübüne de Dolmabahçedeki stat verildi. GS kulübüSeyrantepe’deki yeni stadyumu yapınca para karşılığı adını sattı; “TÜRK TELEKOM ARENA ASYen” yaptı. Yani A.S.Yen’i sattı. Beşiktaş kulübü de İNÖNÜ adını para karşılığı VODAFON ARENA ya sattı. Fenerbahçe şimdilik direniyor, bakalım Rüştü Saracoğlu adını kime, ne zaman, kaça satacak?

Şeref’ler, Baba Hakkı’lar, Baba Gündüzler , Cihat’lar, Şükrü’ler, Turgay’lar, Kıral Metinler, Lefterler ve Türk futboluna emek vermiş diğerleri bağırıyorlar;

SATILDIK EY SPORSEVERLER UNUTMAYIN BİZİ!!!

Kalın sağlıcakla Osman ŞAPCI

OLTAYA TAKILANLAR

Mart ayının 28′ i Pazartesi günü İstanbul Büyükçekmece postahanesinden, İstanbul Emirgâna gitmek üzere attığım mektup Nisan ayının 8 inde, 12 günde yerine vardı!

PTT’ yi kutlamak lâzım herhalde!!. O.Ş.

Leave A Reply

Your email address will not be published.