Sanat Bir Nefes Gibidir…

0

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü İznik iki sanat etkinliğine sahne oldu.

Şubat 2017’de kurulan İznik Fotoğraf Derneği’nin (İZFOD) fotoğraf sergisini yakından izleme ve inceleme olanağım oldu. Derneğin ilk sergisi gerçekleşti.

Sergi alanı olarak kimin aklına geldiyse tebrik etmek gerekir. Lefka Kapı gerçek anlamıyla ANTİK, DOĞAL ve KÜLTÜR kokan bir galeri. Serginin buraya çok yakıştığını söylemek abartı olmaz kanısındayım.

Dernek yönetim kurulu başkanı sayın Metin Emre’ye yıllarca mücadelesini vereceği bu başarısını kutlayarak teslim etmek gerekir.

Başta sayın Kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı sayın Sargın, Halk Eğitim Müdürlüğü’ne de katkıları için teşekkür ederim.

Diğer bir etkinlik ise Belediye Binası önünde Büke Koleji’nin sene içi Görsel Sanatlar Sergisiydi. Bu etkinlik bize Resim – Ebru – Cam gibi çalışmalardan oluşan Sanatsal bir nefes oluyordu. Yeteneğini ve cesaretini kutlamak gereken 11. Sınıf öğrencimiz Baha Kurtaraner’in canlı performansı olan desenlemesini izlemnekte bir keyifti.

Öğretmenlik yaptığım yıllarda sene sonu okul sergileri geleneğiş yaygındı. Ve de adeta bir yarış halindeydi. Her sene daha güzelini yapmak için çaba harcanırdı.

Böyle etkinliklerin neredeyse tümü kalkmış durumda. SANAT ÖĞRETMENLERİ HEP BERABER UYKUYA YATMIŞ GİBİLER. OKUL MÜDÜRLERİNİN DİKKATİNE.!!!

Okullarımızın adını duyurmak, sanatla uğraşan yetekli öğrencilerin ortaya çıkması için biraz çaba harcayın. En azından Sanat (resim,müzik) ve spor dallarındaki eğitimci arkadaşlarımızın yıllık zümre toplantılarına okulunuz adına ETKİNLİK maddesi koymlarını önerin, hatta zorlayın.

Sanattan uzak ve Sanatsız kalmayın…

Leave A Reply

Your email address will not be published.