PARİS’TE SON TANGO

0

Terör, besle kargayı oysun gözünü sözünün aynısıdır.

Terör, acımasız ölüm demektir.

Terör, vahşet demektir.

Terör, vahşetin ta kendisidir.

Terörün dini yoktur, imanı yoktur, milleti, milliyeti yoktur. Terörün ırkı, siyahı, beyazı, esmeri, sarışını yoktur.

Terör, vampir gibidir, kan emer, başka yaşam şeklide yoktur.

Dünya uzun süredir bu vahşetin içinde yaşıyor.

Türkiye ise dahada çok. 30 yılı geçti, zaman zaman azalıyor, kimler yaptırıyor, amaçları nedir? Bunları bilen yok. Var ise de onu bilen yok. Bu bu derece gizli bir tezgah.

Terörde amaç, korku ve ölüm. Cinayet, vahşet. Başka bir tarafı yok. Şimdiki zamanın teröründe olay başka boyutlarada uzandı. Dünya 60’lı, 70’li yıllarda siyasi amaçlı terörü yaşadı. Daha sonra bu terör ülkeler arası yada uluslar arası boyut kazandı. Özellikle Afganistan da Taliban zamanla taa ABD’ye kadar uzandı, oralarda sabotajlar yaptı. Orta-doğu ise terörü ile karışıklıkları ile hep devam edegeldi.

Bu terör örgütlerinin elebaşıları da bazıları tabii işin başına geçti devlet yönetir oldu. Orta-doğu da FKÖ(Filistin Kurtuluş Örgütü) yıllarca terör estirdi, sonra örgüt başı Yaser Arafat işin başına geçti. Güney Amerika da Che Gueyera aynı şekilde. Daha buna benzerleri var.

Tabii ülkelerde bölücülük yapan terör örgütleri var. PKK da bunlardan biri.

Bazıları da ülkelerin korumasında olan terör örgütleridir. Suriye’de iç savaşı körükleyenler ABD, batı kimler ise birde bunların terör örgütleri çıktı ortaya. Işid nereden geldi, ne yapıyor, kimin yada kimlerin canına kıyma hesapları yapıyor. Bu güne kadar biri çıkıpta bu işin kamuoyundan gizlenen yönlerini açıklamadı.

Türkiye’de işlenen pekçok terör cinayetlerinin kimler olduğu açıklanmadı. Hatta bazıları meçhul kaldı, veya öyle gösterildi.

Biz yılların acıları ile bir gerçeği öğrendik: Türkiye’nin dostu yok. Yada dost bildiğin pekçok ülke(devlet) Türkiye’nin altını oyuyor. Yani Türkiye’nin güçlenmesini önlemek için Türkiye içinde anarşi, terör yaratarak Türkiye’nin gücünü kırıyor, büyümesini, kalkınmasını engelliyor. Ve bunları da 1000 yıldır Türkleri içlerine sindiremiyen haçlı zihniyeti yapıyor. Bu zihniyet henüz bitmiş değil, biter mi?

Belki Paris’teki bu son olay batının aklını başına getirir, teröre desteği yapmazlarda Dünya kendisine gelir.

Ne acıdır ki en yakını bir Ankara felaketinde basınımız, medyamız Paris’teki olayın üzerinde durduğu kadar durmadı.

Doğrusu bu yalakalığı da anlamak mümkün değil.

Antalya’da yapılan G 20 toplantıları nedeni ile Paris terörü Dünya kamuoyunun dikkatini çok çekmişe benziyor. Belki bu bir ders olabilir. “Rüzgar eken fırtına biçer” misali Dünya’nın gelişmiş 20 ülkesi bu vesile ile “kıskançlık” tan kaynaklanan besledikleri terörden vazgeçerlerde Dünya huzura kavuşur. Bu onlar için iyi bir fırsattır.

Ve G 20 dahil tüm Dünya Türkiye’de yaşanan Paris’in katbekat üzerinde terörü anlarlarda ellerini ülkemizin üzerinden çekerler. Antalya G 20’nin alacağı ders bu olmalıdır.

Lafta kalmaz ise tabii.

Hoşça kalın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.