KENEF MESELESİ

0

HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNE AZ BİR ZAMAN KALA siyasiler tam gaz akıllarına geleni değil dillerine gelini söyleyip gidiyorlar. Hem de öyle bir rekabet içindeler ki saçmalama yarışı yapsak böyle bir konu bulamazdık.

Neymiş efendim:” Ben önceki seçimden daha az oy alırsam istifa ederim. “Ben barajı aşamazsam istifa ederim” ” Ben oyumu arttıramazsam istifa ederim”, rim rim rim. gidiyor.

Herkesin şaştığı Cumhurbaşkanı da meydan meydan, şehir şehir dolaşıyor “Ben tarafsızım, benim tarafım Milletten yana” “400 milletvekili istiyorum, nerden olursa olsun” Gönlümdeki aslanı gizli tutuyorum”

Allah Allah.

Cumhurbaşkanında partisi yokmuş ama 400 milletvekili istiyor. Ne yapacak acaba?

Sahi neyin seçimini yapıyoruz. İşler biraz karıştı gali­ba.

Vatandaşta soruyor: Yahu Cumhurbaşkanı meydan meydan gezip daha ne istiyor?

Halbuki ne verirsen doymuyor, bunun farkında değil.

Birde tabii emekli, asgari ücretli, dul yetim, çiftçi- esnaf yani az gelirli, işsizler ordusu işin bir başka boyutu. Bunlar haziran seçimi ile düzelecek. Yeter ki oyu bize verin.

Seçimin geçimi bu.

Hadi bunları muhalefet söylüyor, olur olmaz ayrı bir aşama da. İktidar niye söylüyor. Bunları anlamakta güçlük çeki­yorum. Kardeşim sen icradasın, iktidarsın, yapacak isen bu güne kadar neden yapmadın.

Önümüzde çok ciddi bir sınav var. İşin bu tarafını pek dile getiren yok. “Propaganda öyle, böyle tamamda, iş asıl sandık ta bitiyor.

“Türkiye’de 53 milyon seçmen var. Yüksek Seçim Kurulu ise 75 milyon oy pusulası bastırdı. Şimdi bu 20 milyon fazla oy ne olacak. Çünkü bu fazlalık yedek payını çok çok aşıyor. Bu bir.

İkincisi Yurt dışında 42 yerde oy verme başladı. Gurbet­çilerimiz, yurt dışında olanlar, seçmen listesine yurt dışında yazılanlar da oylarını kullanıyorlar. Şimdi bu oy sandıkları geçen hafta oy verme başladığına göre seçime kadar devam edecek. Yani o sandıklar öyle meydanda duracak üç haftaya yakın bir süre Peki bu sandıkların güvenliği nasıl olacak, gündüz tamamda gece, mesai sonu ne olacak. Bu sandıkların seçmen sayısı 3 milyon ikiyüzbin yani seçmenin %17 si bu şekilde uyduruk bir sandıkta oy kullanacak. Bu oyların akıbeti ne olacak. Efendim üç anahtar olacakmış, işte sandıkları üç anahtarı taşıyan bir araya gelmeden kimse açamazmış.(Yedek anahtarlar hariç)

Valla birileri bizi kandırıyor ama nasıl yapıyor bu işi şeytanın bile aklı ermiyor.

Sadece bu iki yanlış, bir partiyi seçmenden yüzde 25-30 oy alsa bile o partiyi iktidar yapar. Sen’de burada sayıkla dur.

Bunun birde artısı var. Sandık kurulu başkanları siyasi parti temsilcilerinden biri olabilir. Yasal düzenleme böyle.

Yani A partisinin temsilcisi sandığın başında istediğini yapabilir. Çünkü onu denetleyecek bir mekanizma yok.

Kısacası bana öyle geliyor ki bu işin cılkı çıkmıştır. Önümüzde bir seçime gidiyoruz ama öyle dört başı mamur değil tam aksine bom… Neresinden tutsan kokuyor.

Oysa b o k sadece tuvalete yapılır. Bu gidişle seçim sandığına yapılacak gibime geliyor da.

Hoşça kalın

Leave A Reply

Your email address will not be published.