Güle Güle Pehlivan…

0

Öncelikle şunu en başta ifade edeyim, kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan’ın vali olarak atanmasına kendisi ve ailesi adına son derece mutlu oldum fakat bir İznikli olarak ta gerçekten çok üzüldüm.

28 Haziran 2015 tarihinde yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Kahramanmaraş / Göksun ilçe kaymakamlığından İznik’e atanan Ali Hamza Pehlivan’ın ismini duyup kısa bir araştırma yaptığımda çok heyacanlanmış ve hemen telefona sarılıp Ali Hamza Pehlivan’ı aramıştım. Daha birbirimizi tanımadan telefonda görüştüğüm kaymakamımızdan aldığım enerji bana derin bir ohh çektirmişti. Nihayetinde kaymakamımız göreve başladığından itibaren bizde bıraktığı ilk intibanın ne kadar doğru olduğunu yaşadığımız iki sene zarfında bizzat şahit olduk.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’ın Bayburt Valisi olarak atanma haberinin duyulmasının ardından sosyal medya adeta yıkıldı. Tebrik için makamına gittiğimiz Pehlivan ile görüşmek ne mümkün telefonları bir an olsun susmuyor. O küçücük aralarda gerçeleştirdiğimiz kısa bir ziyaretin ardından kaymakamımız ile helalleşip ayrıldık.

Peki İznikli Pehlivan’ı neden bu kadar sahiplendi ve sevdi ?

Çünkü onda herkes kendisinden birşeyler buldu.

Karadenizli olmasının verdiği sıcaklıkla o hepimize önce bir arkadaş, bir kardeş, bir baba gibi, daha sonra ise bir devlet adamı ciddiyetinde yaklaştı ve kısa zamanda kendisini tüm vatandaşlara önce kabul ettirdi sonrasında ise tüm gönüllere taht kurdu.

Ali Hamza Pehlivan ile ilçemizde en büyük değişim yerel yöneticiler, siyasi partiler, STK’lar ile kamu kurum ve kuruluşları arasında oluşan sinerji ve birliktelik oldu. Tüm bu birimler iki yıl boyunca hiç bir sorun yaşamadan organize bir biçimde çalıştı. Pehlivan’dan önceki dönemi hatırlıyorumda İznik’te iki yıl görev yapan kaymakam hemen hemen her kurumla sorun yaşayan, vatandaşların ve kurumların görmeyi ve çalışmayı arzu etmediği bir kişilikti nihayetinde kaymakam siyasi iradenin taktiri ile görev süresi dolmadan başka bir ilçeye gönderildi. İşte tam bu olumsuzlukların yaşandığı zaman ilçemize Pehlivan gibi, adam gibi bir kaymakam geldi. O’da iki sene görev yaptı. O’da görev süresi dolmadan ilçemizden ayrılıyor ama VALİ olarak.

Kaymakamlık’ta herkesin başı önde, haliyle üzülüyorlar. İznikli vatandaşlar üzgün, acaba böyle bir kaymakam bir daha ilçemize gelir mi diye. Ulaşılması bu kadar kolay olan bir kaymakamı bir daha görebilirmiyiz diye. Çat kapı iftara geldim diyen, Ultra Maratonda 46 kilometre koşan, Çini Festivalinde türkü söyleyen, Elinde fırça duvar boyayan, Kızılay’ın tırı her geldiğinde ilk kan bağışını yapan, sanata ve sanatçıya önem ve destek veren, Eğitim kurumlarını sık sık ziyaret eden, elinde çöp poşeti sahili temizleyen, boş zamanlarında esnafları ziyaret eden kısaca hepimizin arzuladığı gibi, özlediği gibi, örnek bir insan gibi, her zaman devletin o şeffaf yüzünü vatandaşına gösteren devlet adamı gibi, ilçemiz için kırk yıllık İznikli gibi didinen, çırpınan bir kaymakam daha gelir mi ?

Gelir mi, belki gelir. Biz tabiki gelmesini canı gönülden isteriz. Fakat şimdi kim gelir kim gider onu düşünmek yerine yapmamız gereken çok daha önemli bir görevimiz var. Sayın kaymakamımızı hakettiği bir şekilde ilçemizden uğurlamak. Burada görev öncelikle siyasi kanat ile kamu kurum ve kuruluşlarına düşüyor. Haydi birlik olun ve geç kalmadan bu işi gerçekleştirin.

İznik seni unutmayacak, hoşçakal sayın kaymakamım. Allah mahçup etmesin, yolun açık olsun.

Leave A Reply

Your email address will not be published.