ESKİ SEÇİMLERDEN

0

* Yanılmıyorsam 1950 seçimleriydi, C H P Milletvekili adaylarını liste halinde dağıtmıştı. İçinden istemediklerinizin üstünü çizip, geçmiş gün kaç Milletvekili çıkacaksa o sayıda bırakıp sandığa atıyordunuz. (o tarihlerde İstanbul’un nüfusu 1 milyondan az idi.)

* Gene o tarihlerdeki seçimlerde partilerin ileri gelenleri iki ayrı şehirden adaylıklarını koyabiliyorlardı.

* Kırşehir Milletvekili değerli siyaset adamı Osman Bölükbaşı Menderes hükümetine kök söktürüyordu. Bir demokrasi örneği olarak! hükümet Kırşehir’i ilçe, Nevşehir’i il yapmıştı!

* 1958 seçimlerinde, yasak olmasına rağmen, henüz oy atmamış olanları etkilemek için seçimler bitmeden, saat 15: 30 da DP’nin seçim kazandığı yerler ilân edilmeye başlanmıştı. Bu da Menderes Hükümetinin demokratik! hareketlerinden biriydi!

Kalın sağlıcakla Osman ŞAPCI

OLTAYA TAKILANLAR

ELVEDA İZNİK, ELVEDA ÇAMDİBİ KÖYÜ

15-16 sene yazlarımı İznik’in Çamdibi köyünde “Tekne kaya” mevkiindeki evimde geçirdim. Bu sürede yardımcım, evlâtlarım Hasan Öz ve ailesinin ve Çamdibili komşularımız sayesinde çok güzel günler geçirdik. Ben hastalığım dolayısiyle evimi satmıştım, ama senede birkaç defa Hasanlara gelip hasretimi gideriyordum. Şimdi Hasanların oturduğu ev de satıldı, onlar da köyden ayrılmak zorunda kaldılar. Bir daha İznik’e ve Çamdibi köyüne gelirmiyim bilmem. Hasan 20 senedir ekmeğini yediği, suyunu içtiği komşularından helâlik istiyor. Bana ve Hasanlara hakkınızı helâl ediniz değerli Çamdipli komşularımız. Sizleri hep anacağız. O.Ş

Leave A Reply

Your email address will not be published.