ELLEME…DOKUNMA…KARIŞMA…

0

Komşular,haberiniz var mı?Güneydoğuda savaş var.

Öyle; bir çeteyle, mafyayla falan değil ,üçbuçuk senedir; Valilere; karışmayın. Askere; kışlanızdan çıkmayın. Polise;görmezden gelin diyerek adı ne olursa olsun Güneydoğumuzda bu düşman, en modern ve güçlü silâhlarla Türk ordusuyla savaşabilecek duruma getirildi! Ve bugün Türk ordusu ve polisi 15-20 bin kişilik bir güçle bu düşmanla, hergün şehitler vererek savaşıyor.

Haberiniz var mı komşular; siz bu kış gününde başınızı pencereden dışarı çıkarmaya korkarken, 22 bin nüfuslu Sur ilçesinden 20 bin kişi evini, barkını malını ,mülkünü terk edip bilmediği yerlere, sırtında bir bohça, elinde bir çanta ile göç etti. Yalnız Sur’dan değil; Silopi, Nusaybin, Cizre vs ilçelerden evini terk edenlerin sayısı şimdilik 200 bin deniyor. Bu kış kıyamette bu insanların çoluk-çocuk ne yediğinden, nerede barındığından haberiniz var mı komşular? Iraklılar, Suriyeliler ülkelerinde savaş çıkınca güvenli ülke Türkiye’ye kaçtılar. Bizimkilerin kaçacak başka güvenli yerleri yok .Yalnız Türkiye’leri var.

Bu yılbaşında bir yerlere gidin, dostlarınızla toplanın, vur patlasın, çal oynasın eğlenin! Mutlu, neşeli yılbaşları “heppi nev yirs” Komşular!!!

Kalın sağlıcakla Osman ŞAPCI

Leave A Reply

Your email address will not be published.