BİTMEYEN YOL

0

Öncelikle herkesin Çanakkale’ye, Gelibolu’ya gitmesini, orada Deniz savaşlarını, Kara savaşlarını, yüzbinlerce vatan evladının can verdiği cepheleri, bu yüzbinlerce şehidin simgelendiği mezarlıkları, Rizeli-Artvinli-Karslı-Erzurumlu-Diyarbakırlı-Siirtli-Samsunlu-Konyalı-Adanalı-Urfalı-Ankaralı-İstanbullu-Düzceli-Bursalı-Balıkesirli-İzmirli….. yurdun her köşesinden şehit düşmüş, can vermiş insanlarımızın kabirlerini, varlıklarını, birliklerini görmelerini, anlamalarını beklerim.

Çanakkale 1. Cihan harbinin bir parçasıdır. Gelin Kurtuluş Savaşı cephelerine, varın şehitlerin topraklarına yine aynı şeyi göreceksiniz. Yurdun her köşesinden vatan için can veren evlatlarımızı.

Bunlar yakın tarihin tartışmasız yaşanmış olaylarıdır. Gidin tarihin bin yıl gerisine yine aynı tablolar. Uzanın taa Orta Asya’ya. Yine aynı tablo.

Eee… son 30-40 yıldır, ne oluyor şimdi. Neyin kürdü, neyin Türkü kardeşim birbirimizi yiyoruz. Hergün “terör” saldırısı, hergün şehitler, hergün ölüm haberleri.

Kim bu nifak ve husumeti aramıza soktu, yada kimler? Kan kardeşi, can kardeşi insanlarımıza ne oldu? PKK neymiş, Daeş neymiş, nereden çıktı bunlar? Nedir bu acımasızlık, nedir bu kin, nedir bu gaddarlık. Bir tutam sevgide mi kalmadı içinizde, nedir bu acımasızlık.

Bu ülkede acımasızca cinayet işleyenleri çok değil birazcık geriye bakın, sizi bu olaylara, bu suçlara kim itekliyor, kim teşvik ediyor ve niçin? Birazcık düşünün. Vahşi hayvan bile yavrusunu kaybedince ağlıyor. Birazcık sevgi yokmu içinizde, mutlaka vardır, ona danışın bu yaptıklarınızı. İçiniz sızlamayacak mı? Dağa çıktı iseniz geride bıraktıklarınızı düşünün. Ananızı, babanızı, çocuklarınızı, kardeşlerinizi. Hatta kimsesizleri düşünün.

Ne geçti elinize 30-40 seneden bu yana? Ne geçti. Hiç, değil mi. Sizden öncekilerde öldü gitti. Ne bıraktılar geriye? Hiç değilmi. Siz ne bırakacaksınız geriye? Hiç, tıpkı öncekiler gibi. Anadan, babadan, eşten, çocuktan mahrum ve her an ölüme mahkum. Ne geçti elinize: Hiç.

Sevgi desen sevgi yok, vatan desen vatan yok. Millet desen millet yok.

Bastığın otun bile sevgisi var. Senin neyin var: Hiç. Ot bile olamamışsın, olamazsında. Neyin peşindesin: Hiç.

Dön artık dön. İnsan olmaya dön.

Seni bu hale getirenlere, eline silah verenlere o silahla cevap ver, yeter de, bitti bu iş de. Ben artık yaşayacağım de, çoluğumla, çocuğumla yaşayacağım de. Lanet olsun sizin dediklerinize de.

Yaşamak istiyorum de. Bırakın benim yakamı de. Aklının erdiği, dilinin döndüğü kadar diyebildiklerini de.

Aaah aah. Biz hala sivrisinek yakalamaya çalışıyoruz. Oysa bataklık kurutmamız gerek.

Önce şu bataklıktan çıkalım. Sonra da orasını kurutalım, sinekte ürememiş olsun.

Mesele bu kadar basit. Bir zamanlarda inkar etmişlerdi. Ama o anda İncirlik hava alanındaki uçakların motorları henüz soğumamıştı.

İnkar ettilerde, bizimkilerde inanmışlardı(!)

Yine terör, yine sabotaj. Hemde İstanbul’un göbeğinde. Şimdilik 11 şehit 36 yaralı. Yarın ne olur bilinmez. Allah acılarımızı dindirsin.

Hoşça kalın.

Leave A Reply

Your email address will not be published.