BEYLER, ALAY EDER GİBİ OLMUYOR MU?

0

Bakkala, fırına gittiniz ekmek aldınız bugün 100 kuruş, ertesi gün gittiniz 7 kuruş eksik,daha ertesi gün gittiniz 8 kuruş fazla, daha ertesi gün filân….

Ne bu yahu demez misiniz. Türkiye’de ekmek kadar alım talebi olan benzin ve mazottan bahsedeceğim. Bir gün indirilen 7 kuruş ertesi gün tekrar çıkıyor. Her gün bu acayip inip çıkmalar devam ediyor. Ödemeyi litre fiyatı olarak değil de, kaç para tuttu şeklinde yaptığımız için bayi o düşüşü yaptı mı yapmadı mı bilmiyoruz. Şu kadar, al parayı. Bir yıl içinde petrol fiyatları neredeyse 1/3 e düştü, bizleri halâ 7 kuruş indi, 8 kuruş çıktıyla oyalıyorlar. Ekmek alışında da böyle olsa, bizimle alay mı ediyorsunuz diye çıkışmaz mıyız?

İLÂHİYAT ÜZERİNE

Bütçesi Milli Eğitim Bakanlığını neredeyse iki misli olan Diyanet İşleri Başkanlığının yeni başı, akla sığmayacak bazı fetvalar veriyor. Sonuncusu şöyle; Babalar 9 yaşından büyük kızlarına arzuyla bakabilir ve istekle öpebilir. Tövbe… tövbe… (yazılan ve yayınlananların yalancısıyım!)

Aklından başka şey de geçiriyor da söyleyemiyor mu acaba. Halbuki kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim NİSA Suresinin 20. ayetinde şöyle demektedir; “Analarınız, KIZLARINIZ, bacılarınız, bibileriniz, teyzeleriniz, kardeş kızları, süt anaları, süt kardeşleri, karınızın anası, karınızdan olan üvey kızınız sizlere haram oldu”.Kutsal kitap böyle diyorken bu mevkinin başındaki adam ….

Kalın sağlıcakla Osman ŞAPCI

Leave A Reply

Your email address will not be published.