Ak Parti’de Çatak ve Arslan Sesleri…

0

Ak Partinin Ekim ayında yapılacak ilçe başkanlığı seçimleri öncesinde kulislerde Fatih Çatak ve Metin Aslan’ın başkanlık için isimleri geçiyor.

Bursa il başkanlığında yaşanan değişimin ardından İznik’te ilçe başkanlığı için Metin Arslan ve Fatih Çatak sesleri yükselmeye başladı. Bu ikilinin sık sık Bursa’ya ve Ankaraya giderek nabız yokladıkları ve yönetim kurullarında yer alacak kişiler ile ilgili çalışma yaptıkları iddia ediliyor.

Ak Parti İlçe Başkanlığının olağan genel kurulu İl Başkanlığının onayının ardından Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek. Fakat Bursa’da yaşanan değişimin ardından ilçe başkan adaylarını İl Başkanının belirleyeceği ve tek aday olarak seçimlere gidileceği ifade ediliyor. İşte yaşanan bu gelişmelerin ardından Metin Arslan ve Fatih Çatak’ın gerek il düzeyinde gerekse Ankara’da girişimlerde bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Diğer yandan Mahmut Hersek’te İznik’te alınan sonuçlara bakıldığında ilçe başkanlığı için en güçlü aday olarak göze çarpıyor. Zira göreve geldiğinden bugüne 17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişimini İznik’te başarılı bir şekilde sevk ve idaresini yaparak girdiği 6 seçimde de İznik’te kaybetmedi. 2009’da Ak Partinin İznik’te belediyeyi MHP’ye kaptırmasının ardından Mahmut Hersek başkanlığında girilen seçimlerde Ak Parti 1250 oy farkla Belediyeyi tekrar geri aldı.

İşte yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından herkes öncelikle Bursa’da yaşanan bu değişimin ilçelerde de yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyor. Bursa İl başkanlığındaki değişim diğer ilçelerde de uygulanırsa önümüzdeki ay yapılacak kongrelerde atanan başkan listesini yapıp ekibini oluşturacak…

Bu yüzden kimse ben adayım diyerek ortaya çıkamıyor ve gizliden gizleye çalışma yapıyor. Bizde bekleyip göreceğiz. İlçe başkanlığı seçimi bir yarışa mı sahne olacak? yoksa sadece formaliteden ibaret mi olacak?.

Leave A Reply

Your email address will not be published.