Zeytin Kooperatifi İznik’ten 52 Milyon Lira Tutarında Zeytin Aldı

0

Ürün alımlarının devam ettiğini ifade eden Sürücü, üretici ortakların alın teri ve emeklerinin karşılığını daha kısa sürede ve gecikmeden alabilmeleri için bu alım sezonunda ödeme planında yapılan iyileştirmeler neticesinde, Kooperatife teslim edilen zeytin bedellerinin 80’inin peşin olarak her hafta Perşembe günleri ortakların Ziraat Bankasındaki hesaplarına yatırılmak suretiyle ödendiğini söyledi.

Başkan Sürücü; Kooperatifin bu yıl da kotasız alım yaptığını hatırlatarak, ürün alım fiyatlarında geçen yıla göre 36′ lara varan oranda artış yapıldığını ve zeytin alım fiyatları ile ödeme planının alımlara başlamadan önce erken tarihte açıklandığını bildirdi. Alım yerleri hakkında da bilgi veren Sürücü;

Kooperatif merkez deposundaki 7 adet alım kapısında sabah 07:00 den akşam 21.00’e kadar alım yapıldığını, köy/mahallelerde açılan 25 adet alım merkezinde kooperatif ortaklarına kolaylık sağlamak ve sabahları zeytin teslim etme telaşından kurtarmak amacıyla alımların gece yapıldığını, alınan tedbirler sayesinde ortakların saatlerce sırada kuyrukta beklemeden ürünlerini kooperatife teslim etme kolaylığı sağlandığını ifade etti.

Kooperatif ortaklarına, gelecek yıl teslim edecekleri ürün bedellerinden ve bu yıldan bakiye kalan 20 alacaklarından mahsup edilmek üzere gübre, göztaşı ve zirai ilaç satışı ile ilgili talep alma işlemine başlandığını ve en kısa sürede ortak üreticilere dağıtıma başlanacağını, piyasada zirai ilaç gübre fiyatlarında artışlar görülmesine rağmen ortaklara uygun fiyatlarla temin etmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Sürücü bazı gübrelerin Kooperatifdeki peşin satış fiyatlarından örnekler verdi. 15.15.15 Zn: 59,00 TL, A.Sülfat(Şeker): 35,75 TL, DAP: 79,75 TL, Üre: 62,50 TL ve Göztaşl(20kg): 216,00TL, Hazır Göztaşı: 123,00 TL olarak peşin satış fiyatlarını belirlediklerini söyledi. 2018 yılında Kooperatif ortaklarına bereketli ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.