“Uyuz Salgını” Şüphesiyle Hastaneye Giden 22 Kişi de “Polen Alerjisi” Çıktı

0

Pazartesi günü gecesi Yörükler Mahallesinde yaşanan 22 kişi iki gündür devam eden kızarıklık ve kaşıntıların artmasının sebebinin uyuz salgını olabileceğini düşünerek hastaneye gitti. Yapılan tetkikler sonucunda kızarıklık ve kaşıntıların alerjik olduğu tespit edildi. Gerekli müdahaleleri yapılan vatandaşlar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İznik İlçesine bağlı Yörükler Köyü’nde vücutlarında kızarıklık, kabarma ve kaşınma olan 22 kişi “uyuz salgını” şüphesiyle İznik Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hastane yetkilileri şüphe üzerine hastanede bir takım tedbirler aldı. Olayı haber alan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile Ak Parti İznik İlçe Başkanı Mahmut Hersek’ de hastaneye giderek yetkililerinden bilgi aldı. Yapılan tetkikler sonucu uyuz hastalığı bulgularına raslanmadığı, kızarıklık, kabarma ve kaşınmanın nedeninin mevsimsel “polen alerjisi” olduğu belirlendi. Hastaneye başvuran 22 kişinin tedavileri yapılırken 2 kişi ise kaşıntının sebebinin bulunması için test yaptırılmak üzere Bursa’ya sevk edildi.

Hastanede konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye başkanı Sargın, “ doktorlardan aldığımız bilgilere göre olay alerjik bir durum ve endişe edilecek bir konu yok. Muhtemelen böcek ısırmasından da olmuş ve bu şekilde bulaşmışta olabilir” dedi.

Haber/ Foto: Mehmet Buldu

Leave A Reply

Your email address will not be published.