Ulusoy: “İznik Turizmini Ameliyat Masasına Aldık“

0

İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Büyükşehir Belediyesi İznik Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Candar ve yürütme kurulu ile kahvaltıda bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve TÜRSAB yönetim kurulu, İznik’in turizm konusundaki sıkıntılarını dinledi. Kahvaltı sonrasında, sinevizyon eşliğinde İznik’in turizm pastasından aldığı payın artırılması masaya yatırıldı. İznik’in turizm konusunda tüm artı ve eksileri ortaya konularak TÜRSAB tarafından sağlanacak destekler ile gerçekleşecek çalışmalarda İznik’in tanıtımının ön plana alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Sargın “Bugün TÜRSAB Genel Başkanımız Sayın Başaran Ulusoy İznik’te. İznik’e geliş amaçlarının başında İznik’te Turizmi yeniden canlandırmaya yönelik çalışmalar ve İznik’i etkili bir konuma getirmek için yapılacak çalışmaların tespiti için kendilerini İznik’e davet ettik. Bizleri kırmadılar buraya geldiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız programlar ile de İznik Turizmi’ni Canlandırmak için nelerin yapılabileceğini hep birlikte tartışacağız. Hep birlikte proje ve fikirleri ortaya koyarak İznik’i Turizm Cenneti haline getirmek için mücadele edeceğiz. ” dedi.
Manisa masaj salonu mutlu son
Ardından basın mensuplarına açıklama yapan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy “Açıkçası İznik tarihi değerleri bakımından , kültür varlıkları bakımından bizim sermayemiz. Bizlerde bunu ticarette ve turizmde geliştirmeye çalışıyoruz. Ne zaman, nerede ne yapmamız gerektiğini burada konuştuk. Bunları bir program çerçevesinde İstanbul’da ulusal basınında katılımıyla İznik’in tanıtımında yapacağımız çalışmaları, yol haritamızı tespit edeceğiz. İnanıyorum ki İznik üzerindeki küllerini atacak, altından canlı bir İznik çıkacak. İznik tarihi bakımından bir moda kent değildir. İznik Marka Kenttir. Bu markayı güzelleştirmeye, bu markanın şartlarını yerine getirmeye çalışacağız. Ben şuna inanıyorum. İznik tarihi bakımından, yiyecek bakımından, doğası ve gölü bakımından en iyi yerlerden bir tanesi. Bunu canlandıracağız.Turizmde üç tane önemli kelime vardır. Bir tanesi tanıtım, ikincisi yine tanıtım, üçüncüsü yine tanıtımdır. Biz bunu İznik için sağlamaya çalışacağız. Belediye Başkanımızın gayretli çalışmaları, Kaymakam Beyin duyarlılığı, Kent Konseyinin çalışmalara desteğini de görüyorum. Esnafların bu işe sıcak bakması beni mutlu ediyor. Gelecekte İznik bizim için önemli bir destinasyon haline gelecek. Yani tek başına dahi bir pazarlama noktası olacak bir kent. Korunacak bir kent, korunması gereken bir kent. Ben umutluyum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.