Turnuvanın Şampiyonu TÜGVA

0

İznik Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 29 Şubat 23 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen Voleybol turnuvasının şampiyonu TÜGVA oldu.

İznik’te birçok kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra her kesimden takımın katılabildiği ve 18 takımdan oluşan voleybol turnuvasında geçtiğimiz akşam İznik Kapalı Spor Salonunda final maçı gerçekleşti. Final maçında karşı karşıya gelen Türkiye Gençlik Vakfı İznik Temsilciliği, İznik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği karşılaştığı maçta 5 setin 3’ünü alarak Kupa’nın sahibi TÜGVA İznik Temsilciliğinin oldu.

Kapalı Spor Salonu Voleybol severlerle tolup taşarken, her iki takımın taraftarları alkış ve tezahüratları iki takıma destek verirken, her iki takım sporcuların birbirleri arasındaki centilmenlikler turnuva’ya renk kattı.

Kupa töreninde, turnuvanın 1.si olan Türkiye Gençlik Vakfı İznik Temsilciliği’ne kupayı Kaymakam Ali Hamza Pehlivan verirken, 2.olan takım İznik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği’ne kupayı Belediye Başkanı Osman Sargın, 3. olan takım İznik Gençlik Meclisine ise kupayı Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek verdi.

CENTİLMENLİK ÖDÜLÜ VE İKİNCİLİK KUPASI İZALMED’İN OLDU

Final maçı öncesi seronomiye İznik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği sporcuları Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olan “Ben sporcunun Zeki, Çevik ve aynı zamanda Ahlaklısını severim” sözünün pankartı ve Türk Bayrağı açarak çıktı. İZALMED sporcuların oyun sahasında gösterdiği centilmenlikleri de her iki takımın taraftarları tarafından ayakta alkışlandı. TÜGVA İznik Temsilciliği sporcuları ise tüm taraftarlara Türk Bayrağı dağıtarak maçın şölen havasında geçmesini sağladı.

Kupa takdiminden sonra “Kötü Alışkanlıklara Red, Sporla Sağlıklı Yaşama Evet” diyen İznik Kaymakamı Pehlivan “Sporla sağlıklı yaşa kampanyamız kapsamında gerçekleştirdiğimiz Kaymakamlık Voleybol turnuvasına katılan tüm takım ve sporcuları tebrik ediyorum. Devletimiz tarafından sunulan bu imkânların, salonların, tesislerin, spor sahalarının en iyi şekilde kullanılması, özellikle gençlerimizin hayatlarının başında kötü alışkanlıklardan uzak durup, hem bedensel gelişimlerine, hem zihinsel gelişimlerine hem de ruhsal gelişimlerine katkı sağlayacak spor gibi gerçekten bir yaşam tarzı olması gereken alanda gençlerimizin ilerlemelerini arzu ediyoruz. Kupa’yı almaya hak kazanan tüm takımları kutluyorum” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’da kupayı alan üç takım sporcuları teker teker kutlayarak tebrik etti. Programdan sonra sporculara baklava ikram etti.


Leave A Reply

Your email address will not be published.