Spor Tırı Öğrencilerle Buluştu

0

Bursa’nın spor alt yapısını güçlendirmek amacıyla bir spor tesisleri kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan spor kültürünün küçük yaşlarda aşılanması hedefiyle geniş katılımlı etkinliklere de imza atmaya Spor Tırı’yla devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce yapılan ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü koordinatörlüğünde düzenlenen Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri (BOSE) sayesinde her yıl binlerce çocuğu sporla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak çalışması Spor Tırı İznik’te öğrencilerle buluştu.

Binlerce öğrencinin katıldığı etkinliğin kapanış töreninde , İlçe kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Filiz Baran ve Tevfik Kaşıkçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun,Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. BOSE kapsamında düzenlenen satranç ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını protokol üyeleri takdim etti.

Spor Tırında konuşma yapan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan” Öncelikle bu etkinliğin düzenlenmesinde öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. İznik ilçemiz adına artık geleneksel hale gelmeye başladığından dolayı da mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Sevgili çocuklar ve gençler ; sizlerin en iyi ortamlarda yetişmesi, sağlıklı ortamlarda yetişmesi hem bedenen hem zihnen sağlıklı bir şekilde yetişmesi bizlerin görevidir.Devletin anayasal görevleri arasında gençlerin en sağlıklı şekilde yetiştirilmesi var. Bu bağlamda da devletin kurum kuruluşları başta gençlik ve spor bakanlığımız olmak üzere il ve ilçelerdeki teşkilatları, Okullarımız ve ebetteki yerel yönetimler Büyükşehir Belediyelerimiz , İlçe Belediyelerimiz herkesin bu konuda yoğun çabaları var. Velilerimiz ne kadar ilgili olursa bu kurumlarımızda daha da heyecanlı ve özverili bir şekilde bu alanda yatırım yapıyor ve yatırım yapmaya da devam ediyor. Sizleri de bu şekilde cıvıl cıvıl neşeli bir şekilde görmek gerçekten geleceğimiz adına sevindirici, ülkemiz adına sevindiricidir. Hani derle ya sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diye zihnen ve bedenen ne kadar sağlıklı olursanız inanıyoruz ki işlerinizde, hem öğrenciliğinizde, hem de mesleklerinizde o kadar başarılı olursunuz. Bu etkinliği ilçemize taşıyan Büyükşehir Başkanlığımıza teşekkür ediyor, emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bu yıl Üçüncüsünün düzenlendiğini belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ” Öncelikle bu gün böylesine güzel ve anlamlı bir günü yaşamamıza vesile olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, Gençlik ve Spor Müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah bu tür etkinlikler sürecektir. Bundan sonra daha değişik etkinliklerde de imza atacağımızı inanıyorum. Az evvel gençlik ve spor müdürlüğümüz ile görüştüğümüzde de bu tür etkinliğin Sörvayvır niteliğinde de Mayıs ayı itibari ile yeşil alanlarda yapılacağının müjdesini de verdiler. İnşallah daha güzel etkinlikler içerisinde olacağız. Çünkü şuna inanıyoruz sevgili gençler, spor yapan daha zeki ve daha çalışkan olur. Spor yapan daha sağlıklı olur. Bundan dolayı diyoruz ki günün belirli saatlerini spora ayıralım. Spor hem bizi güçlü tutar, hem bizim zihnimiz açık tutar diyorum. Tekrar bu programda emeği geçen herkese İznik Belediye Başkanı olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum . Sizlere de nice başarılı yıllar diliyorum. Hepinize hayırlı günler diliyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ‘nin sevgi ve selamlarını iletiyorum. 3’cüsünü düzenlemiş olduğumuz bu okul etkinliklerinin daha güzel daha verimli olması için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Bize bu alanda katkı sağlayan tüm kuruluşlarımıza ilçe belediye Başkanımıza , İlçe Kaymakamımıza ve bütün teşkilatlarımıza teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum” dedi.

Törenin ardından öğrenciler, İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık’a çiçek vererek teşekkür etti.


Leave A Reply

Your email address will not be published.